Af - 23/07-16 12:45

Her er danskernes yndlings-iskugleHer er danskernes yndlings-iskugle

Ny undersøgelse viser, hvilken iskugle danskerne mener smager bedst.

Bildstrecke im Grossformat »

Kilde: En ny undersøgelse, som YouGov har lavet for metroxpress. Det har været muligt at pege på højest to issmage.

Jordbær, mint, daim eller citron. Der findes mange forskellige smage inden for is, og somme tider kan det være svært at vælge, når man 'kun' har bestilt en is med to kugler.

Men hvilken kugle ville danskerne vælge, hvis de skulle pege på den, de generelt synes smager bedst? Det har metroxpress i en ny undersøgelse spurgt over 1.000 danskere om med hjælp fra analyseinstituttet YouGov.

Vi går slik-amok i grænsebutikkerne i sommerferien
Vi går slik-amok i grænsebutikkerne i sommerferien

Den is, som flest peger på som deres favorit, er chokoladeisen. Den har fået 19 procent af de samlede stemmere, og dermed er det hver femte dansker, der har chokoladeisen som deres yndlings.

I hælene på chokoladeisen er lakridsisen, der har fået 17 procent af stemmerne. Der er dog klart flest kvinder, der har stemt på lakridsisen. Kun 14 procent af mændene peger på lakridsisen, mens tilsvarende gælder 20 procent af undersøgelsens deltagere.

Danskerne er dog ikke helt enige om hvilken iskugle, der smager dårligst. Mint, valnød, hasselnød, kirsebær og jordbærsorbet har alle høstet blot tre procent af stemmerne, og dermed er det de is, som færrest danskere har peget på som deres yndlings.

Coop smider is med alkohol ud af butikken
Coop smider is med alkohol ud af butikken

Den største smagsuenighed mellem mænd og kvinder, når det kommer til is, er i forhold til nougatisen. Nougatisen er ifølge undersøgelsen den fjerde mest populære is, men stod det til mændene, skulle nougatisen have en delt førsteplads sammen med chokoladeisen. Kvinderne placerer derimod nougatisen på en femteplads.

Hvilken pindeis fra det klassiske iskort, kan danskerne bedst lide? Klik her og få svar.

LÆS OGSÅ: Minister: Butikker bør ikke sælge is med alkohol

LÆS OGSÅ: Farligt slik: Fund af kræftfremkaldende stoffer i Kinder-chokolade

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx