Af - 30/10-14 11:44

3F: Horrible McDonald's-lønninger var ikke gået i Danmark3F: Horrible McDonald's-lønninger var ikke gået i Danmark

Danske McDonald's-medarbejdere tjenere mere end dobbelt så meget, som deres amerikanske kolleger. Den dårlige løn ville aldrig blive accepteret i Danmark.

storybild

(Billede: Polfoto/Per Folkver)

Burgerne er de samme. Pommes friterne er de samme, og arbejdsopgaverne er de samme.

Alligevel tjener danske medarbejdere på McDonald's i gennemsnit mere end dobbelt så meget end deres kolleger i USA, der lige nu demonstrerer deres dårlige lønninger.

Selv om der ikke er nogen mindsteløn fastsat i Danmark, så ville de amerikanske vilkår aldrig være gået herhjemme. Det er Peter Lykke Nielsen, der er overenskomstansvarlig for McDonald's-medarbejdere hos 3F, overbevist om.

McDonald’s afsløret i groft og sødt snyd
McDonald’s afsløret i groft og sødt snyd

- Det ville aldrig gå i Danmark, for vi har en anden forventning om løn her. Hvis ikke man kan tjene mere end sin SU eller sin kontanthjælp, så er det for mange svært at se et incitament til at arbejde, siger han og fortæller, at man tilbage i 80'erne demonstrerede hver fredag og lørdag i et år for at få bedre vilkår for medarbejderne hos fastfoodkæden.

Louise Marie Rantzau er tillidsrepræsentant for medarbejderne i Danmark, og hun er også overbevist om, at få ville tage et job hos fastfood-kæden, hvis forholdene lignede de amerikanske.

- De fleste går på en uddannelse ved siden af deres arbejde her, og derfor er de heller ikke så fokuserede på andet end at tjene nogle penge, mens de er her. Selvfølgelig er det vigtigt for dem, at det er en god chef og et rart, miljø, men hvis tingene ikke passer dem, ville mange nok sige op og så bare finde et andet studiejob, siger Louise Marie Rantzau, der pointerer at den gennemsnitlige medarbejder på den måde adskiller sig meget fra de amerikanske medarbejdere.

Hun mener, at medarbejdere i Danmark bør støtte kollegerne i USA. Blandt andet derfor rejste hun tidligere i år til USA for at gøre opmærksom på de gode forhold medarbejdere i Danmark har.

- Det er ikke altid dem, der har det dårligt, der skal kæmpe. Nogle gange kan os, der har gode forhold, godt gå ind i kampen for andres vilkår også, siger Louise Marie Rantzau.

Se fornemme eksperter anmelde McD-mad uden at vide det
Se fornemme eksperter anmelde McD-mad uden at vide det

McDonald’s lancerer 'gourmet'-restaurant
McDonald’s lancerer 'gourmet'-restaurant

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Trump aflyser møde med Nordkorea: Læs...
bt.dk
Solgt i hele landet: Spis ikke denne...
bt.dk
DMI bekræfter rekord: Aldrig før har...
bt.dk
Onkel dømt for voldtægter af seks børn
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx