Af Simon Boas,Peter Astrup,Jens Anton Havskov Hansen - 29/01-18 16:32; Opdateret: 29/01-18 22:33

Prins Henrik indlagt: Nu reagerer prins Joachim på sin fars situation Prins Henrik indlagt: Nu reagerer prins Joachim på sin fars situation

Det kom frem søndag, at prins Henrik er blevet indlagt på Rigshospitalet.

storybild

Arkiv (Billede: Sarah Christine Nørgaard)

Øverst ses billeder af regentparret sammen.

Prins Henrik skal i dag og de kommende dage gennemgå en række lægelige undersøgelser, efter at han søndag aften blev indlagt på Rigshospitalet.

Prinsen har det meste af januar måned opholdt sig i Egypten, men blev indlagt på et lokalt hospital og altså fløjet hjem til Danmark søndag, hvor han landede i Københavns Lufthavn. Han blev kørt direkte fra lufthavnen til Rigshospitalet.

Kongehuset ønsker ikke, at komme nærmere ind på hvorfor Prins Henrik blev indlagt og hvad han konkret fejler. BT talte dog mandag eftermiddag med Prins Joachim, i forbindelse med, at han mandag eftermiddag var til stede på Dansk Industris årlige konference for små og mellemstore virksomheder.

På BTs spørgsmål til Prins Joachim om hans far, prins Henriks helbred og årsagen til den 83-årige prins' aktuelle indlæggelse på Rigshospitalet, siger han:

»Han er nu indlagt. Og nu afventer vi, hvad diverse undersøgelser vil vise. Jeg ved heller ikke mere end dét,« sagde Prins Joachim venligt og imødekommende ofg fortsatte:

»Men jeg skal ind og se til ham. Det skal jeg selvfølgelig,” sagde han.

BT talte med prinsen på IBC Innovationsfabrikken i Kolding, hvor prinsen traditionen tro er den, der overrækker Dansk Industris Initiativpris, som har til formål at hædre virkelyst, kreativitet og skabertrang.

Prins Joachim ønskede ikke at kommentere sin fars helbred yderligere.

BT har været i kontakt med Kongehuset, som ligeledes forklarer, at Prins Henrik skal gennemgå forskellige lægelige undersøgelser. Prins Henrik var fortsat indlagt mandag, men Kongehuset kan ikke be- eller afkræfte om det fortsat er nødvendigt at prinsen er indlagt de kommende dage eller om undersøgelserne kan foretages ambulant eller privat.

Er der i forbindelse med Prins Henriks indlæggelse blevet ændret planer for andre af Kongehuset medlemmer?

»Nej, som det ser ud nu, så er kalenderen uændret,« siger Lene Balleby, kommunikationschef i Kongehuset.

Kongehuset har ikke flere kommentarer på nuværende tidspunkt.

BT talte både søndag og mandag med Prins Henriks ven Enan Galaly, som selv er fra Egypten. Han har været i selskab med Prins Henrik under hans ophold i Egypten.

»Jeg håber det går godt for ham,« sagde Enan Galaly, da BT ringede mandag.

Herefter ønskede han ikke at kommentere sagen yderligere, men henviste til sine udtalelser søndag.

»Indlæggelsen har intet med prins Henriks besøg i Egypten at gøre. Der har ikke været et uheld eller på anden måde sket noget i Egypten, som er skyld i hans indlæggelse. Det har med hans generelle helbred at gøre. Og prinsens helbred vil jeg ikke udtale mig om. Det vil jeg lade hans læger gøre,« sagde Enan Galaly søndag, og bekræftede, at prins Henrik har opholdt sig i Egypten:

»Han har været i Egypten flere dage i januar, og han har nydt det. Prinsen har været sammen med mig næsten hele tiden,« sagde Enan Galaly.

I sommer blev prins Henrik indlagt ad flere omgange, og i efteråret kom det frem, at han lider af demens.

Prins Henrik er blevet indlagt på Rigshospitalet. Det oplyser kongehuset i en pressemeddelelse søndag aften.

Kongehuset vil dog ikke uddybe, hvad der ligger bag indlæggelsen.

Læs her om prins Henriks seneste sygdomsforløb og demensdiagnose:

* Juli 2017:

Prins Henrik bliver opereret på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Han bliver opereret i højre lyske og får en ballonudvidelse i højre bækkenkar.

Operationen bliver foretaget som følge af forsnævringer på pulsårerne, der også er kendt som åreforkalkninger. Prinsen er indlagt i omkring en en uge i forbindelse med indgrebet.

* August 2017:

Prins Henrik bliver indlagt på Rigshospitalet efter tiltagende smerter i højre ben. Smerterne er eftervirkningerne fra operationen i juli, som ellers forløb efter planen.

- Prinsen bliver behandlet medicinsk, og der forventes ikke yderligere kirurgiske indgreb, oplyser kongehuset.

Han er indlagt i lidt mere end en uge.

* September 2017

Kongehuset meddeler, at prins Henrik lider af demens. Demensdiagnosen betyder, at prinsens kognitive funktionsniveau er svækket.

- I forlængelse af et længere udredningsforløb og senest en række undersøgelser foretaget i løbet af sensommeren har et specialistteam ved Rigshospitalet nu konkluderet, at Hans Kongelige Højhed Prins Henrik lider af demens, lyder det fra kongehuset.

En måned tidligere vakte prinsen stor opsigt, da han meldte ud, at han ikke ønskede at blive begravet ved siden af sin hustru, dronning Margrethe, i Roskilde Domkirke som planlagt.

* Januar 2018:

Prins Henrik bliver indlagt på Rigshospitalet. Indlæggelsen sker i forlængelse af sygdom opstået i Egypten. Hvilken sygdom vil kongehuset ikke uddybe.

- Prinsen har siden begyndelsen af januar opholdt sig i Egypten og blev for nogle dage siden indlagt på hospital.

- Det er i forlængelse heraf, at Hans Kongelige Højhed nu er kommet hjem for at gennemgå yderligere undersøgelser på Rigshospitalet, oplyser kongehuset.

Kilder: kongehuset, Ritzau.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kriminel søn får sin familie smidt ud...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Dramatiske scener: Storbrand på hotel...
bt.dk
Biolog advarer hundeejere: Pas på,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx