Af Ritzau - 23/08-16 12:51; Opdateret: 23/08-16 13:53

Politiet tjekker overvågningskameraer i jagt på brandstifterePolitiet tjekker overvågningskameraer i jagt på brandstiftere

I tre nætter er der blevet sat ild til biler i København. Det er endnu ikke lykkedes at anholde mistænkte.

storybild

Malmø har været plaget af bilbrande i løbet af sommeren. Her ses det svenske brandvæsen, der forsøger at slukke ilden. (Billede: Scanpix/50090 Johan Nilsson / Tt)

Politiet gennemgår overvågningsbilleder fra kameraer i København i håbet om at finde frem til de personer, der tre nætter i træk har sat ild til biler.

Det fortæller vicepolitiinspektør Jens Møller fra Københavns Politi.

- Når der sker så mange brandstiftelser, samler vi beviser ind fra større områder. Vi har nogle overvågningsbilleder, vi er i gang med at gennemgå. Der er mange mennesker på sådanne billeder, men det kan være, vores gerningsmænd er blandt dem, siger han.

Natten til tirsdag er det gået ud over en bil og tre knallerter på Nørrebro. Natten til mandag blev syv biler brændt eller forsøgt brændt ved Sankt Annæ Gade på Christianshavn, og natten til søndag gik det ud over cirka 13 biler i Indre By, Christianshavn og Amager.

Politiet formoder, at det er de samme personer, der står bag en del af brandene.

- Vi har sammenlignet fremgangsmåden ved de har brandstiftelserne. Der er flere af dem, der ligner hinanden. Det gør, at vi kæder dem sammen, siger Jens Møller.

Politiet har sendt flere patruljer på gaderne i nattetimerne og oprettet en særlig operativ styrke, der hurtigt kan sættes ind. Desuden er gadeplansmedarbejdere rykket ud, har Tommy Laursen, chef for SSP København, fortalt til DR.

Gadeplansmedarbejderne taler med unge om brandene og holder klubber åbne, så de ikke bliver fristet til at kopiere brandstifterne.

Politi samarbejder også med kollegerne i Sverige. I Malmø har der er over 70 biler blevet brændt af i sommerens løb. Også i Norrköping, Linköping og Lund er biler blevet sat i brand.

I Malmø har politiet anvendt en helikopter for at holde øje med potentielle brandstiftere. Droner har overvåget byen, og der er blevet sat flere motorcykelbetjente ind.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'I folkeskolen blev vores små sedler...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx