Af Pernille Holbøll - 13/01-14 09:47

DF kræver parkeringspladser med i aftale om togfondDF kræver parkeringspladser med i aftale om togfond

Togpassagerer bør få bedre parkering til deres biler i togfond, fastslår DF's trafikordfører Kim Christiansen.

Dansk Folkeparti vil sikre en reservepulje på fem milliarder kroner indtil 2024 i aftalen om Togfonden på i alt 28,5 milliarder kroner. Samtidig skal der bygges flere p-pladser ved større stationer for at lokke bilister over i togene.

Togfond forhandles først færdig efter jul
Togfond forhandles først færdig efter jul

Sådan ser Dansk Folkepartis trafikordfører Kim Christiansen sagen, før han mandag forhandler Togfonden med transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) og Enhedslisten.

DSB-topchef: Konkurrenter kan skade samfundet
DSB-topchef: Konkurrenter kan skade samfundet

- Vi kræver en økonomisk sikkerhed i den store aftale til 28,5 milliarder med en buffer på fem milliarder, som vi kan udmønte senere. Så er der en masse små delelementer. Det er vigtigt, at man kan få forbedret parkeringsforholdene, siger Kim Christiansen.

K: Økonomisk hul i togfond er katastrofal
K: Økonomisk hul i togfond er katastrofal

- Hvis man vil noget seriøst med at flytte nogle bilister over i togene, skal man give bilisterne en mulighed for at komme af med deres bil. Vi vil have bedre it i togene. I dag er det næsten håbløst at bruge tog som arbejdsplads, fordi der er dårlig internetdækning.

Corydon: Togfonden vil skabe 20.000 job
Corydon: Togfonden vil skabe 20.000 job

Pia Olsen Dyhr kræver en ny Vejlefjordsbro til fire milliarder kroner for at klare timedrift på tog mellem København, Odense, Aarhus og Aalborg. Dansk Folkeparti vil vente indtil 2024.

Ny milliardregning venter i togplan
Ny milliardregning venter i togplan

- Hvis broen skal komme, skal der kunne køre gods over den, og der skal være gang- og cykelfaciliteter, siger Kim Christiansen.

Han afviser, at han søger en kattelem for at slippe ud af aftalen under en blå regering, som Enhedslistens trafikordfører Henning Hyllested frygter.

- Det må Henning Hyllested spekulere i, som han nu har lyst. Vi har været med til at tilvejebringe finansieringen via Nordsøolien, siger han.

Bufferen skal sikre, at der er penge til projekterne, som kan mangle finansiering for tre milliarder kroner på grund af blandt andet faldende oliepriser, påpeger han.

- Vi vil ikke som Enhedslisten udmønte 28,5 milliarder kroner uden sikkerhed for, at vi har pengene, siger Kim Christiansen.

/ritzau/


LÆS OGSÅ: V: Regeringen manipulerer med rejsetider

LÆS OGSÅ: Sådan skal regeringens tog-milliarder bruges

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

I denne uge er der fest på...
bt.dk
Efter hård kritik af...
bt.dk
Tricktyvene er gået digitalt: Køber...
bt.dk
Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx