Af Ritzau - 12/10-16 20:19; Opdateret: 12/10-16 20:48

Beredskabsøvelse lukker Øresundsbroen i tre timerBeredskabsøvelse lukker Øresundsbroen i tre timer

Øresundsbroen lukkes onsdag aften fra klokken 20-23. Broen er spærret i begge retninger.

storybild

Øresundsbroen er onsdag aften lukket for al biltrafik i tidsrummet 20-23. Det skyldes en beredskabsøvelse, som skal sikre kvaliteten af de høje sikkerhedskrav i forbindelse med broens mange trafikanter. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Nils Meilvang)

Øresundsbroen er onsdag aften lukket for biltrafik i tidsrummet fra klokken 20-23 på grund af en beredskabsøvelse. Broen er spærret i begge retninger.

Som alternativ rute kan bilister benytte E47 og færgerne mellem Helsingør og Helsingborg.

Togene vil køre med et reduceret antal afgange i perioden, oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Rejseplanen er opdateret med aktuelle afgange for togtrafikken, så Vejdirektoratet opfordrer alle rejsende til at holde sig orienteret der.

Formålet med øvelsen på forbindelsen er at sikre kvaliteten af det høje sikkerhedsniveau for de mange trafikanter, som hver dag krydser broen.

Beredskabet skal på grund af de mange trafikanter være i stand til at håndtere en ulykke på forbindelsen. Øvelsen træner derfor beredskabet i at koordinere samt sikre forbindelsens tilgængelighed og adgangsveje for køretøjer i tilfælde af en ulykke.

Øvelsen vil ud over personale fra redningstjenester, myndigheder og Øresundsbro Konsortiet, omfatte cirka 100 statister.

Sikkerhedskravene for broen er høje, og Øresundsbro Konsortiet, myndigheder og togoperatører arbejder kontinuerligt på at forbedre og udvikle beredskabs- og krisearbejdet.

Hver dag passerer op mod 20.000 biler og næsten 200 tog Øresundsbroen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx