Af Kristian Dam Nygaard - 18/04-17 19:10

Advarsel: Det kan blive historisk koldt i natAdvarsel: Det kan blive historisk koldt i nat

Natten til onsdag byder på den hårdeste kulde i 20 år.

storybild

Arkivfoto (Billede: Scanpix/Kalamurzing)

Du kan godt begynde at skrue helt op for radiatoren. Natten til onsdag risikerer at blive den koldeste april-nat i 20 år.

TV 2 Vejrets Danny Høgsholt har nærstuderet vejrudsigten og forudser, at vi kan komme helt ned på fem graders frost, hvilket ikke er set så langt henne på foråret, siden den 20. april 1997, hvor man i Nordsjælland målte skræmmende 6,1 graders forårs-frost.

Som TV 2 Vejrets Danny Høgsholt skriver i sin analyse, er det helt normale natte-temperaturer om vinteren, men når vi er fremme ved den 19. april, er det ud over det sædvanlige. Her plejer vi normalt - hvis vi er uheldige - kun at ramme lige omkring frysepunktet.

Vejret: Sådan bliver din uge
Vejret: Sådan bliver din uge

Det er særligt borgere midt inde i landet - Midtjylland og Midsjælland - der bliver ramt af den bidende 5 graders nattefrost. DMI advarer om pletvis is- eller sneglatte veje, så hopper man ud i bilen for at få varmen, skal man huske sele og holde godt fast i styretøjet. Ude ved kysterne behøver man ikke fyre hele brændestablen af. Her forventes der kun omkring én grads frost.


LÆS OGSÅ: Efter kold og våd påske: Sådan bliver vejret i denne uge

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michael er sporløst forsvundet:...
bt.dk
Prins Henriks nære ven fortæller:...
bt.dk
Team Danmark-direktør er skuffet over...
bt.dk
Vandt 15 millioner i Lotto: Nu har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx