Af PETER ASTRUP - 07/06-17 14:35

Vikar i retten for vold mod 11-årig: Blev slæbt 30 meter og fik presset hovedet i gulvetVikar i retten for vold mod 11-årig: Blev slæbt 30 meter og fik presset hovedet i gulvet

Onsdag morgen er retten i Odense i gang med at behandle en sag, som har været et mareridt for den 11-årige danske skoledreng Noah. Det skriver Fyens Stiftstidende.

storybild

(Billede: Scanpix)

Onsdag morgen er retten i Odense i gang med at behandle en sag, som har været et mareridt for den 11-årige danske skoledreng Noah. Det skriver Fyens Stiftstidende.

I december måned blev han og en anden dreng angiveligt slæbt 30 meter henad skolens gange, taget hårdt i nakken og presset mod gulvet og til sidst taget i kvælertag af en af skolens lærervikarer, som havde mistet besindelsen.

BT har talt med Noahs mor, Charlotte, mens der er frokostpause ved dagens retsmøde. Hun har indvilliget i at udtale sig mod, at hendes efternavn ikke nævnes i denne artikel af hensyn til Noah, som er skiftet skole efter episoden. Det har BT accepteret.

»Han har været meget påvirket psykisk. Han har haft selvmordstanker og været meget ulykkelig,« siger hun.

Noahs forældre har tidligere forklaret hvad der skete den dag i december.

»Han tager først fat i deres arme og slæber dem 30 meter op ad en gang ind på dét, de kalder skoletorvet, hvor han så tager fat i deres nakker som et myregreb og holder dem nede,« fortæller Noahs far, Kristoffer til TV2/Fyn

»Og så driver ham dem op igen ved at tage kvælertag på dem, og så giver ham dem et endnu hårdere slag i baghovedet,« supplerer Noahs mor, Charlotte.

Det er ikke helt klart, hvad der fik læreren til at reagere så kraftigt i situationen, forklarer Charlotte til BT.

»Men så vidt jeg kan forstå, så sad den anden dreng med en telefon og læste en e-bog. Samtidigt har der været noget andet ballade i klassen. Den pågældende vikar lægger så pludselig den pågældende dreng i et politigreb og Noah forsøger så at lægge sig i mellem,« siger Noahs mor, Charlotte til BT i dag.

Overgrebet fik Noahs to forældre til at politianmelde skolens nu tidligere lærervikar. Anmeldelsen endte med, at politiet rejste tiltale mod lærervikaren i sagen, som i dag altså er i retten.

Lærervikaren har ikke ønsket at udtale sig til nogle medier, men har dog afvist at have udsat børnene for vold.

Udover at deres søn angiveligt har været udsat for et voldeligt overgreb på sin egen skole, så er de to forældre vrede over skolens og kommunens behandling af sagen, som de mener har været helt utilstrækkelig.

Efter voldsepisoden blev forældrene ikke kontaktet direkte af skolen. De modtog i stedet en besked over skolens intranet.

»Jeg er rasende. Jeg synes simpelthen, at det er hovedrystende,« sagde Charlotte til TV 2/FYN tilbage i marts måned.

»Hun (skolelederen. red.) skulle have sagt, at I bliver nødt til at komme herind med det samme, fordi vi har en situation, som skal håndteres på den helt rigtige måde,« sagde Kristoffer.

Hverken skolen eller Odense Kommune har opfordret de to forældre til at politianmelde episoden, ifølge forældrene. Det har de selv gjort. Det har altså ført til tiltale.

Dagen efter selve overfaldet var den tiltalte lærervikar stadigvæk på arbejde. Først senere på dagen blev han sendt hjem efter en samtale med skolens ledelse.

»Der er helt klokkeklare regler om, at de skulle have underrettet kommunen og hjulpet Noah. Han har ingen hjælp fået og han har været nødt til at skifte skole, fordi han har haft det så skidt,« siger Charlotte.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx