Af - 08/04-15 09:14

Yahya Hassan skaffer støtte til NationalpartietYahya Hassan skaffer støtte til Nationalpartiet

De seneste 24 timer har Nationalpartiet fået 5000 nye vælgererklæringer og er nu oppe på over 20.400.

storybild

Måske når Nationalpartiet lige netop at blive opstillingsberettiget, inden statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) udskriver folketingsvalg.

De seneste 24 timer har partiet fået 5000 nye vælgererklæringer, så det samlede antal nu er oppe på over 20.400.

Yahya: Jeg har i den grad noget at skulle have sagt
Yahya: Jeg har i den grad noget at skulle have sagt

Tirsdag meddelte den 19-årige digter Yahya Hassan, at han stiller op for partiet, og det har haft stor betydning, mener formand for Kashif Ahmad.

- Det er fantastisk, overvældende og helt afgørende for, at vi kan blive godkendt, at folk underskiver en vælgererklæring, siger han.

- Men partiet Alliancen var helt oppe på 35.000 vælgererklæringer, inden de havde 20.000 godkendte erklæringer. Så vi er ikke i hus endnu.

Qvortrup: Yahya Hassan er endnu et kendis-stunt
Qvortrup: Yahya Hassan er endnu et kendis-stunt

Det kræver over 20.000 vælgererklæringer at blive opstillingsberettiget til Folketinget, og Kashif Ahmad kritiserer, at partiet står over for "dybt frustrerende og demokratisk problem" for at blive klar til et kommende valg.

Partiet skal først og fremmest skaffe de over 20.000 vælgererklæringer fra borgerne, der skal til for at blive opstillingsberettiget til Folketingsvalget.

Nationalpartiets svar til Q: Yahya Hassan er ikke et stunt
Nationalpartiets svar til Q: Yahya Hassan er ikke et stunt

Men kampen for at få de over 20.000 støtter på plads, bliver derudover besværliggjort af, at det kan tage over to måneder at få godkendt en vælgererklæring hos kommunerne.

- Og det er et stort demokratisk problem. Havde systemet virket efter hensigten, ville vi havde været klar, når Helle Thorning trykker på valgknappen, siger Kashif Ahmad.

Tre pakistanske brødre stifter nyt dansk politisk parti
Tre pakistanske brødre stifter nyt dansk politisk parti

De næste par dage skal han og Yahya Hassan rundt og tale med potentielle vælgere på arbejdspladser, gymnasier og gader og stræder for at forsøge at sikre, at partiet kan stille op, når valget bliver udskrevet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx