Af - 30/01-14 12:00; Opdateret: 30/01-14 12:25

Hvem redder den synkende SF-skude?Hvem redder den synkende SF-skude?

Pia Olsen Dyhr nævnes af flere som et godt bud på SF's næste formand. Selv melder hun sig klar til at sikre SF indflydelse.

storybild

Farvil-helmsen. SF skal vælge ny formand. (Billede: polfoto)

Pia Olsen Dyhr. Ida Auken. Jonas Dahl eller Lejre-borgmester Mette Touborg. Det bliver formentlig blandt dísse fire navne, SF's næste formand skal findes. Sådan lyder analysen fra politisk kommentator på Berlingske Thomas Larsen, efter Annette Vilhelmsen efter et højdramtisk Dong-døgn trak sig fra posten her til formiddag.

Top-SF'er: Pia Olsen Dyhr skal være ny formand
Top-SF'er: Pia Olsen Dyhr skal være ny formand

- Det er ikke nogen ønskeopgave at stå i spidsen for SF lige nu. Så nogen af dem vil måske betakke sig. Der har været spekuleret i, at Holger K. Nielsen kunne være en slags overgangsfigur, men det betragter jeg som udelukket, da han har siddet med ved forhandlingsbordet og godkendt salget af Dong til Goldman Sachs. Timingen for en ny formand er meget dårlig. Der er nogen, der siger, at det ikke kan blive værre for SF, men det synes jeg er naivrt, siger Thomas Larsen med henvisning tul, at et dyk under spærregræsen og dermed farvel til Folketinget ikke længere kun er en hypotetisk mulighed.

Sociale medier om SF: Vildere end 'House of Cards'
Sociale medier om SF: Vildere end 'House of Cards'

Politisk kommentator og chefredaktør på Fyns Amts Avis indsnævrer sit favoritliste til: Pia Olsen Dyhr, Mette Touborg og Ida Auken. Men det kan også tænkes, at SF's nye formand skal findes langt fra de bonede gulve, vurderer Mylenberg:

- SF er et meget lokalforankret parti. Det er hønse-strikken og baglandet, der har vundet. Så det her kaos kan også være en mulighed for, at en kandidat fra baglandet får opgaven med at genopfinde SF

Rokaden kommer når den kommer!
Rokaden kommer når den kommer!

Pernille Vigsø Bagge (SF) opfordrer på Facebook Pia Olsen Dyhr til ar stille op som formand: 'Nu er det så mit meget store håb, at Pia Olsen Dyhr vil stille sig til rådighed som formandskandidat. Pia er stærk, driftsikker, dygtig, klog og en fantastisk dygtig forhandler. Alt det får SF brug for nu. Hold da op hvor vi bider i græsset i disse dage, men hold da op hvor skal vi nok komme stærkt tilbage,' skriver hun.

Pia Olsen Dyhr skriver lifge nu på Facebook: 'Jeg er klar til at sikre SF indflydsel, også uden for regering.'

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Samuelsen ser ingen anledning til at...
bt.dk
Oprør i S slået ned: Eksminister...
bt.dk
Eriksen og rygterne om Real Madrid og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx