Af Lars Dinesen - 01/06-15 22:34; Opdateret: 01/06-15 22:46

Gav Noma baghjul: Spansk restaurant kåret som verdens bedsteGav Noma baghjul: Spansk restaurant kåret som verdens bedste

Den spanske restaurant El Celler de Can Roca har vundet Restaurant Magazines titel som verdens bedste restaurant. Danske Noma lander på tredjepladsen.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Dresling Jens)

Den spanske restaurant El Celler de Can Roca har vundet Restaurant Magazines titel som verdens bedste restaurant.

Det betyder, at danske Noma må vige pladsen, og det nordiske gourmet-køkken lander på tredjepladsen.

Sidste år blev Noma nummer et, og det var således fjerde gang, den danske madperle vandt den fornemme hæder. Forrige år rykkede restauranten ned på en andenplads og også dengang var det fordi, førstepladsen gik til El Celler de Can Roca.

Ekspert: Noma bliver næppe kåret til verdens bedste igen
Ekspert: Noma bliver næppe kåret til verdens bedste igen

Udover Noma fik også danske Relæ en placering på listen over de 50 bedste spisesteder i verden. Nørrebro-restauranten blev nummer 45 på listen og fik samtidig en særpris for at være særligt bæredygtig.

Noma og Relæ er ikke de eneste danske restauranter, der bliver rost af internationale feinschmeckere. Geranium og Amass blev allerede præsenteret som nummer 51 og 66 på listen, da de første 50 restauranter blev offentliggjort i sidste uge.

Noma-ejer afslører: Gordon Ramsay hader vores mad
Noma-ejer afslører: Gordon Ramsay hader vores mad

Restauranternes verdensrangliste kaldes World's 50 Best Restaurants og offentliggøres af det britiske Restaurant Magazine i London.

LÆS OGSÅ: Desperat kvinde søger date til besøg på Noma

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx