Af Ritzau - 27/10-16 12:37; Opdateret: 27/10-16 13:49

Minister udskyder redegørelse om Panama-papirerMinister udskyder redegørelse om Panama-papirer

Erhvervsministeren oplyser, at Finanstilsynets redegørelse om bankers involvering i Panama-papirer er udskudt.

storybild

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) oplyser, at Finanstilsynets redegørelse om bankernes indblanding i de såkaldte Panama-papirer bliver udskudt. Skats nye oplysninger om skatteydere skal inddrages, og det tager ekstra tid. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Skats nyligt indkøbte oplysninger fra de såkaldte Panama-papirer skal inddrages i Finanstilsynets redegørelse om bankernes rolle i sagen om kontroversielle skattely.

Derfor bliver den endelige redegørelse udskudt.

Det oplyser erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) torsdag.

- Jeg synes, at det er afgørende, at vi kommer til bunds i sagen om Panama Papers, og at Finanstilsynet også får mulighed for se nærmere på de oplysninger, som Skat har købt.

- Jeg har derfor givet Finanstilsynet lidt mere tid, så de supplerende oplysninger kan indgå i afdækning af sagen, siger Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) og Folketingets skatteudvalg gav i begyndelsen af september grønt lys til, at man kunne købe oplysninger fra de lækkede Panama-papirer.

Oplysningerne omhandler 500-600 skatteydere og har kostet den danske statskasse seks millioner kroner.

Dokumenterne omfatter tusindvis af fortrolige oplysninger fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama.

Mossack Fonseca har som et af flere advokatfirmaer hjulpet en lang række individer fra hele verden med at få skattely.

I den forbindelse er flere kendte navnet dukket op. Det omfatter blandt andet sportsstjerner som Lionel Messi og flere russere tæt på præsident Putin.

Finanstilsynet fremlagde allerede i juni en foreløbig status over redegørelsen af bankernes indblanding. Her konkluderede tilsynet, at det stadig var for tidligt at drage endelige konklusioner.

Tilsynet skrev i den foreløbige rapport, at der i danske bankerne hersker en kultur, hvor overskud vægtes højere end at overholde reglerne for kontrol.

Det formodes dog at være ganske få banker, der har haft kunder, som ikke har betalt deres lovpligtige skat, skønnede Finanstilsynet dengang.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx