Af Ritzau - 08/03-17 23:36

Anmeldelser af vold mod offentligt ansatte stiger kraftigtAnmeldelser af vold mod offentligt ansatte stiger kraftigt

Offentligt ansatte er blevet bedre til at anmelde voldsepisoder på arbejdspladsen, lyder det.

storybild

Sidste år var der langt flere anmeldelser om vold mod offentligt ansatte end året før. I marts 2016 blev en sosu-assistent stukket med en kniv af en beboer på Bocenter Lindegården i Roskilde. Arkivfoto (Billede: Scanpix/Emil Hougaard)

Anmeldelser om vold og trusler mod offentligt ansatte som sygeplejersker, socialrådgivere og sosu-assistenter steg voldsomt i 2016.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, skriver Avisen.dk.

I 2016 blev der anmeldt 4835 voldsforbrydelser mod offentligt ansatte. Året før var antallet 2814. Anmeldelserne om vold er dermed steget med hele 72 procent.

Personer, der arbejder inden for specialpædagogik, har eksempelvis oplevet en stigning på 109 procent fra 2015 til 2016.

I 2015 var der 381 anmeldelser. I 2016 var det tal 798. Også sygeplejersker, socialrådgivere og fængselsbetjente har haft en stor stigning.

Vold mod offentligt ansatte har været i fokus efter en række alvorlige overfald på bosteder og psykiatriske hospitaler.

I marts 2016 blev en sosu-assistent stukket med en kniv af en beboer på Bocenter Lindegården i Roskilde, mens det kun er få dage siden, at en patient tog halsgreb på en sygeplejerske på et psykiatrisk hospital i Risskov.

Et politibetjent blev sidste år også skudt og dræbt på vej til arbejde.

For mange voldsofre er et generelt problem, der må tages hånd om, mener Benny Andersen, der er formand for Socialpædagogerne.

Han mener, der er flere årsager til de mange voldsofre. For det første er det et spørgsmål om ressourcer, og for det andet er der problemer i visiteringen af borgere eksempelvis i overgangen fra behandling til socialpsykiatri.

Tallene er ikke kun et udtryk for, at der er kommet mere vold, men også at ofrene er blevet bedre til at anmelde det.

- Vi har gjort meget for at få arbejdspladser og medlemmer til at anmelde sager om vold. Via information til ledere, tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter, siger Benny Andersen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er danskerne stået op til flere...
bt.dk
Skal vidne i retten: Hun kan blive...
bt.dk
Se billederne: Han gør alt for at...
bt.dk
9-årig dreng dræber sin 13-årige...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx