18/08-17 11:34

Imam tiltalt: 'Homoseksualitet er lige så unormalt som at spise sin egen lort'Imam tiltalt: 'Homoseksualitet er lige så unormalt som at spise sin egen lort'

Lokal imam i Skive blev politianmeldt sidste sommer. Nu er han blevet tiltalt for udtalelser om homoseksuelle.

storybild

(Billede: Henning Bagger)

Anklagemyndigheden har rejst tiltale mod en 49-årig imam fra Skive for at overtræde straffelovens racismeparagraf med udtalelser, hvor han sammenligner homoseksualitet med blandt andet pædofili.

Det oplyser anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

I flere avisinterview i sommeren 2016 sammenlignede imamen homoseksualitet med pædofili og med sodomi.

Derfor blev han meldt til politiet af organisationen Anmeldhad.dk.

»Det (homoseksualitet, red.) er unaturligt. Det er ligesom at dyrke sex med dyr. Det er på samme måde unormalt,« lød det fra imamen Mohamad Jammal over for Skive Folkeblad i 2016.

Efter den forfærdelige massakre på den homoseksuelle natklub Pulse i Orlando Florida fortalte Mohamad Jammal i Jyllands-Posten om sin holdning til homoseksualitet.

»Det er uacceptabelt og lige så unormalt som at spise sin egen lort. Eller spise hunde. For os er det ligesom at være pædofil. Jeg får kvalme, når jeg hører om homoseksualitet,« sagde han til Jyllands-Posten.

Ved den lejlighed begrundede en talsmand for organisationen politianmeldelsen med, at imamen er en offentlig person og "holdningsbærer", og at hans udtalelser er krænkende over for en minoritet.

Det mener Statsadvokaten i Viborg og Rigsadvokaten også kan være tilfældet.

Derfor har anklagemyndigheden hos Midt- og Vestjyllands Politi fået grønt lys til at rejse tiltale efter straffeloven.

- Anklagemyndigheden mener, at den pågældende person med sine udtalelser til flere medier - og dermed udbredelse af sine synspunkter til en videre kreds - har overtrådt loven ved at forhåne og nedværdige homoseksuelle, siger Jan Reckendorff, statsadvokat fra Statsadvokaten i Viborg.

- Disse udtalelser er så grove, at vi nu vil lade domstolene tage stilling til, hvorvidt der med udtalelserne er sket en overtrædelse af dansk lovgivning, siger han.

Imamen har imidlertid efterfølgende over for TV2 trukket udtalelserne tilbage og ikke ønsket at forsvare sit ordvalg.

Det vides endnu ikke, hvornår straffesagen mod imamen kommer for retten.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx