15/08-17 11:25; Opdateret: 15/08-17 14:05

Danselærerinde tiltalt for overgreb: Vi var bedste vennerDanselærerinde tiltalt for overgreb: Vi var bedste venner

En underviser er under anklage i Københavns Byret for at have forgrebet sig på dansedrømmende unge piger.

storybild

København. Det skulle have været lærerigt og trygt, men endte anderledes for en ung pige, der gerne ville lære at danse. Hun var 12 år, da overgrebene begyndte.

I hvert fald ifølge det anklageskrift som anklager Anders Andreasen læste op i Københavns Byret tirsdag.

Her fremgik det, at der ikke kun blev danset, når en danselærerinde havde besøg af sine elever i hovedstadsområdet.

Kvinden erkendte det seksuelle forhold til pigen i byretten, men erklærede sig hverken enig i hendes alder eller tidspunktet for forholdet.

Hun forklarede, at den unge havde problemer derhjemme. Det gjorde, at hun ofte blev tilbage, når undervisningen var slut.

- Det lyder måske underligt, men vi var bedste venner på det tidspunkt på trods af den store aldersforskel, sagde tiltalte i retten.

Men for den nu 19-årige pige var kvinden ikke kun danseunderviser. Hun blev senere ansat som netværksplejemor for hende. Det skete, efter pigen ifølge underviseren var blevet udsat for vold af sine forældre.

Kvinden fortalte, at der ikke skete noget intimt mellem dem i begyndelsen. Det var først senere - i januar 2013, da pigen var 15 år - at det startede.

Ifølge anklageren udnyttede lærerinden pigens "ønske om avancement inden for danseskolen" til at opnå et seksuelt forhold og til at krænke pigens blufærdighed.

Sådan hænger det ikke sammen ifølge kvinden selv.

Men det er ikke sagens eneste omdrejningspunkt. Tiltalen går på, at kvinden har haft seksuelle forhold til fire piger, hvoraf to var under 15 år, da overgrebene begyndte, mens to var under 18 år.

Ifølge kvindens forsvarer, Karoline Døssing Normann, erkender underviseren, at hun har haft seksuelle forhold til pigerne.

Men heller ikke her erklærede hun sig enig i påstanden om alder eller tidspunkterne.

Sagen er så alvorlig, at anklagemyndigheden har valgt at rejse den som en nævningesag. Det indikerer, at man vil gå efter fire års fængsel eller mere. Men tiltalte har meddelt, at hun ikke ønsker nævninger i retten.

Efter en kort pause i retsmødet blev der nedlagt referatforbud i sagen. Det skete, efter retten har vurderet, at blandt andet de oplysninger, der er kommet frem via BT's livedækning, kan skade sagen.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx