Af Lars Sejr - 31/08-15 22:30

Søren Pape erkender: Naziislamisme var en skævertSøren Pape erkender: Naziislamisme var en skævert

- Det må vi bare lære af, for dér ramte vi ikke rigtigt, siger den konservative partiformand.

storybild

Denne kampagne var en skævert, erkender Søren Pape. (Billede: Polfoto/arkiv)

Flere års manglende politisk fokus har været skyld i det konservative nederlag ved valget i juni, der gav partiet 3,6 procent af stemmerne og kun seks mandater i Folketinget.

Det erkender De Konservatives formand, Søren Pape, der efter ét år i formandsstolen er parat til at tage et medansvar for, at partiet ikke har været skarp og præcis nok i sine politiske udmeldinger.

I et interview med Ugebrevet A4 peger han på Stop-kampagnen, der blandt andet introducerede begrebet nazi-islamisme forud for valget, som et eksempel på, hvor partiet ramte skævt.

- Kampagnen fik ikke den tiltænkte effekt og det boost, vi havde håbet på. Vi fik masser af taletid, ja. Men noget af det kom til at fylde så meget og var så kraftigt i sit udtryk, at det tog overhånd og fik en negativ drejning, og det blev vi fanget i. Det må vi bare lære af, for dér ramte vi ikke rigtigt, siger den konservative partiformand, der er overbevist om, at en stor del af vælgerne var enige i de underliggende holdninger.

Huxi Bach: Man sætter da nazi efter alt farligt?
Huxi Bach: Man sætter da nazi efter alt farligt?

De Konservative har ikke været tilstrækkelig tydelige på, hvad Det Konservative Folkeparti bærer med sig og står for. Mange års regeringssamarbejde med Venstre har slidt, påpeger partiformanden over for Ugebrevet A4.

Han rokker samtidig ved den konservative selvforståelse ved at advare mod at tro, at De Konservative med et snuptag kommer tilbage til en tocifret vælgertilslutning.

- Det er en lang, lang rejse, hvis vi skal have det her op at stå igen. Jeg tror på, at hvis vi kan gå frem ved næste valg, så er det første skridt ud af forhåbentlig mange. Jeg har virkelig ikke nogen målsætning om, at vi skal være så og så store. Den tid er forbi, hvor noget parti har en naturlig størrelse. Og hvis man ikke gør op med den forestilling og når den erkendelse, så kommer man aldrig videre, mener Søren Pape.

En skarpere grøn profil er ifølge partiformanden det, der skal ruste De Konservative til at klare sig bedre i konkurrencen om de borgerlige stemmer.

- For mig er det vigtig at holde fast i generationskontrakten: Hvad har vi fået givet, og hvad skal vi bære videre til kommende generationer. Derfor er et stærkere fokus på klima og miljø noget, som vi kommer til at få et stærkt fokus på. Vi tror, det er rigtig vigtigt i det borgerlige flertal, at man kan høre en tydelig og klar, grøn stemme, siger den konservative partiformand.

Kilde: Ugebrevet A4

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx