Af - 12/01-16 21:27

26-årige Heidi: Svært for andre at forstå, at jeg fik kræft26-årige Heidi: Svært for andre at forstå, at jeg fik kræft

Heidi, der fik kræft som 25-årig, syntes, det var hårdt at tackle dem som tror, unge ikke får kræft, imens hun var syg.

Bildstrecke im Grossformat »

- Tag det nu helt roligt. Du er for ung til, at det er kræft, lyder reaktionerne ofte fra både læger, venner og familie, når unge går til undersøgelser for kræft.

Men også unge får kræft. For mindst 500 unge mellem 15 og 29 år ender undersøgelserne årligt med en kræftdiagnose.

Flere unge får kræftdiagnose
Flere unge får kræftdiagnose

En af dem, som også i et væk har måttet høre på, at hun er for ung, er Heidi Forsmann, der i efteråret 2014 fik den tunge besked om, at hun som kun 25 årig havde brystkræft og nu stod foran en stribe forskellige og barske behandlinger.

- Det var også et kæmpe chok for mig oveni at det var forfærdeligt at skulle rumme min sygdom på et tidspunkt, hvor jeg stod lige foran et liv med kæreste og fremtidsplaner, fortæller Heidi og fortsætter:

- Men oveni det skulle jeg også tackle, hvor svært det var for min kæreste og omgangskreds at forstå, at jeg kunne få så alvorlig en kræftsygdom i så ung en alder, fortæller Heidi Forsmann, som derfor nu har lavet en facebookgruppe og en hjemmeside for kvinder under 40 år med brystkræft.

Ifølge Heidi Forsmann mangler det etablerede sundhedssystem nemlig helt relevant oplysning til både unge og læger om, at kræft også rammer unge:

- Jeg kan høre på medlemmerne i min gruppe, at de næsten alle sammen er chokerede over, at de har kunnet få kræft som så unge. Det betyder, at de ofte tror, at det kun er dem selv, det er sket for, og det får dem til at føle sig forkerte, sårbare og meget anderledes end andre unge – samtidigt med at de kæmper for at overleve sygdom og behandlinger.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx