Af Ritzau - 19/08-16 23:08

Lars Løkke tager imod hjemvendte OL-atleter i lufthavnenLars Løkke tager imod hjemvendte OL-atleter i lufthavnen

Hjemvendte OL-atleter og medaljevindere fejres blandt andet af statsminister Lars Løkke Rasmussen i lufthavn.

storybild

Svømmer Pernille Blume vandt guld i 50 meter fri. Hun er blandt de danske OL-atleter, der tirsdag bliver hyldet ved en reception i Københavns Lufthavn. (Billede: Scanpix/Odd Andersen)

Når en stor gruppe af de danske OL-atleter vender hjem fra Rio tirsdag aften, vil de blive hyldet og taget godt imod med en velkomstreception i Københavns Lufthavn, oplyser Team Danmark og Danmarks idrætsforbund.

Her vil blandt andre statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) stå klar til at tage imod de danske sportsfolk, der har medvirket til at at gøre dette OL til et af de bedste set med danske øjne, når det gælder medaljehøsten.

I alt deltager 120 danske atleter ved OL i Rio, og ifølge Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund ankommer 43 af dem tirsdag aften i Københavns Lufthavn.

Det er blandt andet den danske svømmer Pernille Blume, der sikrede guld til Danmark i 50 meter fri, og en række af de andre medaljevindere og atleter inden for atletik, badminton, cykling, håndbold, kajak, roning og svømning.

Lars Løkke Rasmussen vil holde en tale for de hjemvendte atleter. Også Team Danmarks formand, Københavns overborgmester Frank Jensen, og Danmarks Idrætsforbunds formand, Niels Nygaard, vil holde taler.

Blandt de inviterede til velkomstreceptionen er også kulturminister Bertel Haarder (V), atleternes familier og tidligere hjemvendte atleter.

Danmark hentede natten til fredag dansk tid den 13. medalje ved OL i Rio. Det er det bedste resultat siden OL i London i 1948, hvor det blev til 20 danske medaljer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx