Af Ritzau - 10/12-16 22:30

Thorning kritiserer dansk stop for kvoteflygtningeThorning kritiserer dansk stop for kvoteflygtninge

Kvoteflygtninge fra FN-systemet er nogle er verdens dårligst stillede mennesker, siger Helle Thorning-Schmidt.

storybild

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt blander sig i den danske udlændingepolitik. Det er ærgerligt, at Danmark ikke længere modtager kvoteflygtninge. (Billede: Scanpix/Nils Meilvang)

For første gang siden tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tiltrådte som direktør for Save the Children, går hun i rette med den danske udlændingepolitik. Det skriver Politiken.

Thorning langer ud efter Venstre-regeringens beslutning om at stoppe en årtier lang dansk praksis for hvert år at tage 500 kvoteflygtninge fra FN-systemet.

Beslutningen, som er blevet opretholdt af den nye VLAK-regering, har ellers fået opbakning fra Thornings gamle partifæller i Socialdemokratiet.

- Det er rigtig ærgerligt, at Danmark ikke længere tager kvoteflygtninge. Det må jeg sige. Det var meget få mennesker, vi tog, siger Helle Thorning-Schmidt.

Beslutningen om at stoppe for modtagelsen af kvoteflygtninge blev meldt ud af udlændingeminister Inger Støjberg (V) i august. Siden har sagen givet betydelige dønninger i Socialdemokratiet.

Det var blandt de heftigst debatterede spørgsmål på partikongressen i september. Her opfordrede en lang række delegerede partiledelsen til at ændre kurs.

I denne uge valgte Socialdemokratiet at stemme nej til et beslutningsforslag fra Enhedslisten om at pålægge regeringen at omgøre beslutningen om et stop for kvoteflygtninge.

Den tidligere statsminister mener, at Danmark spiller sig nogle kort af hænde i forhold til vores internationale forpligtelser.

Argumentet har nemlig tidligere været, at Danmark hellere ville hjælpe flygtninge fra lejrene, end dem som kommer til den danske grænse.

- Det er underligt at miste den del af vores argumentation. Man skal også huske, at det er nogle af verdens dårligst stillede mennesker, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun vil dog ikke gå yderligere ind i den interne socialdemokratiske debat.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Kendt imam beroliger Støjberg: Sådan...
bt.dk
Alternativet-medlem sammenligner...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx