Af - 21/09-15 12:38; Opdateret: 21/09-15 13:55

Tine blev voldtaget som 16-årig: - Han lagde sine hænder om min hals og strammede tilTine blev voldtaget som 16-årig: - Han lagde sine hænder om min hals og strammede til

Som 16-årig blev Tine Klinge-Christensen voldtaget. Først efter flere års behandling tog hun mod til sig og meldte gerningsmanden - men da havde hospitalet smidt DNA-beviset ud

Bildstrecke im Grossformat »

20-årige Tine Klinge-Christensen blev voldtaget for fire år siden. Nu har hun politianmeldt sagen, hvor hun opdagede at hospitalet havde smidt dna-beviserne ud.

16-årige Tine Klinge-Christensen forsøgte at skrige, da han pressede sig op i hende.

- Han lagde sine hænder om min hals og strammede til, siger hun.

Hun husker det som det blev ved i lang, lang tid før det endeligt blev banket hårdt i døren. En havde hørt noget. Og så stoppede han.

Scenen er som klæbet fast til hendes hukommelse og har længe givet hende mareridt.

Ingen erstatning til voldtægtsofre efter 72 timer
Ingen erstatning til voldtægtsofre efter 72 timer

I dag er hun 20 år gammel og medlem af Liberal Alliance, hvor hun stillede op til sidste kommunalvalg i Nyborg. Den gang var hun medlem af en anden større ungdomsorganisation, hvor hun deltog i en konference i 2011.

Jeg mødte en fyr i starten af 20’erne, som jeg havde festet, flirtet og også kysset med på gangen. Men han havde svært ved at acceptere, at jeg ikke ville mere, og endte med at voldtage mig på et hotelværelse. Jeg var simpelthen så flov og ville bare glemme det hele, siger hun.

Voldtægten, som hun først fornylig har anmeldt, skete i København. Det er altså udelukkende Tines historie, og der er ingen dømt i sagen. Metroxpress har valgt at anonymisere organisationen for ikke at rejse unødig mistanke mod uskyldige.

- Jeg står frem med min historie for at vise, hvor hårdt det tærer på os ofre, siger Tine Klinge-Christensen.

Kæmpe tabu: Otte mænd anmeldte sidste år en voldtægt
Kæmpe tabu: Otte mænd anmeldte sidste år en voldtægt

Hun blev onsdagen efter voldtægten behandlet på Center for Voldtægtsofre i Odense, hvor de tog DNA, men valgte herefter ikke at anmelde.

- På det tidspunkt var der i medierne rigtig meget snak om falske voldtægtsanmeldelser, og et eller andet sted frygtede jeg at blive stemplet som en løgner, hvis jeg anmeldte sagen. Derfor prøvede jeg bare at glemme, hvad der var sket.

Medierne var dengang fyldt med sagen fra Fredericia Banegård, hvor tre teenagere havde haft sex med en 15-årig pige for 17 kroner - prisen på en busbillet. De var alle dømt. Men et videoklip på TV2 havde vist, at det var frivilligt.

De blev siden frikendt - og fik 700.000 kroner samlet i erstatning for den lange afsoning.

To ud af tre voldtægtssager forsinkede
To ud af tre voldtægtssager forsinkede

Men sandheden var, at Tine Klinge-Christensen ikke kunne glemme.

- Jeg havde konstante angstanfald og vågnede op med mareridt, hvor jeg skreg i søvne - uden at vide hvorfor. Først efter halvanden år dukkede de gamle minder op, og jeg startede i behandling på Aarhus Universitetshospital. Og da det jo er ret dyrt at køre til Aarhus hver uge som studerende, måtte jeg fortælle det til mine forældre. De var mildest talt chokerede, siger Tine Klinge-Christensen.

Efter endt behandling, blev hun sat i forbindelse med en politikommissær og besluttede sig derefter for at anmelde sagen.

DNA-materialet fra sin egen voldtægt blev smidt væk af hospitalet efter tre måneder.

Kun en af 60 voldtægter fører til dom: Metroxpress spørger hvorfor?
Kun en af 60 voldtægter fører til dom: Metroxpress spørger hvorfor?

- Det burde de have gemt. Men det er nok for mig, hvis politiet tager ham, der voldtog mig ind til afhøring. Det ville jeg føle var en straf, at han skal mærke hvor ondt, det har gjort på mig. Derefter har politiet ham jo også i registeret, hvis han skulle finde på at gøre det igen, siger hun.


* Metroxpress har fået bekræftet politianmeldelsen. Der er ikke faldet dom i sagen, så det er udelukkende Tine Klinge-Christensens egen udlægning.


LÆS OGSÅ: Grønland har flest voldtægter i verden

LÆS OGSÅ: Voldtægt: Tre ud af 10 ofre siger ikke nej

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx