Af - 09/01-14 13:11; Opdateret: 09/01-14 16:39

Så meget giver DIN kommune i kontanthjælpSå meget giver DIN kommune i kontanthjælp

Kommunerne på den københavnske vestegn bruger flest penge på kontanthjælp, viser en opgørelse, som metroxpress har foretaget.

storybild

Albertslund Kommunne bruger flest kroner på kontanthjælp i forhold til, hvor mange indbyggere der er i kommunen. (Billede: Polfoto)

Ved årsskiftet trådte den nye kontanthjælpsreform i kraft.

Den betyder blandt andet, at samlevende par skal forsørge hinanden, mens kontanthjælp bliver afskaffet og erstattet af uddannelseshjælp til alle unge under 30 år uden uddannelse.

Mange får dermed mindre at leve for, og det har i dag fået demonstranter til at møde op uden for Bella Center på Amager, hvor beskæftigelsesminister Mette Frederiksen deltager i en konference om den nye reform.

Svage på kontanthjælp skubbes væk fra job
Svage på kontanthjælp skubbes væk fra job

Men hvor mange kontanthjælpsmodtagere er der egentlig i de forskellige kommuner, og hvor meget bruger de enkelte kommuner på kontanthjælp?

Johnny bliver hos kæresten: Nu går vi ned sammen
Johnny bliver hos kæresten: Nu går vi ned sammen

Det giver metroxpress dig i dag svaret på.

Du kan se, hvad din kommune bruger på kontanthjælp ved at klikke her.


Vestegnen topper listen

Særligt kommuner på den københavnske vestegn har mange kontanthjælpsmodtagere. Således er der i Albertslund, der topper listen, hele 3,6 procent af kommunens 27799 indbyggere, som modtager denne ydelse fra kommunen.

Dette får folk på kontanthjælp videre
Dette får folk på kontanthjælp videre

Dermed betaler kommunen knap 10 millioner kroner hver måned til kontanthjælpsmodtagere, hvilket ville svare til, at hver indbygger i kommunen får 359 kroner månedligt.

Det overrasker ikke samfundsforsker fra Roskilde Universitet, Bent Greve, at kommunerne på vestegnen er hårdt udsat.

- Det undrer mig ikke. Man er begyndt at tale om en anden rådden banan, som faktisk omfatter store dele af Sjælland, vestegnen og dele af Fyn. På den måde er de tal ikke overraskende, siger han til metroxpress.

Problem for velfærden

Han fortæller, at kommuner med mange kontanthjælpsmodtagere har større udfordringer med at opretholde velfærden end kommuner, som har få.

- Det ligger pres hele vejen igennem systemet. Typisk har kontanthjælpsmodtagere end ringere uddannelse end andre, det kan være sværere at få folkeskolen til at fungere, det kan skabe udfordringer i daginstitutioner, og det kan skabe større risiko for kriminalitet, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Du tror det er løgn: Er dette kvinden...
bt.dk
Din soveposition bestemmer din hovedpude
bt.dk
'X Factor'-favorit mistede sin far:...
bt.dk
Renterne er på vej op: Så stor bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx