Af - 03/08-16 10:54; Opdateret: 03/08-16 12:55

Dette skal du ikke skrive i din profiltekst på TinderDette skal du ikke skrive i din profiltekst på Tinder

En ny undersøgelse viser, at du virker mindre troværdig, blærerøvsagtig og mindre socialt attraktiv, hvis du gør dette i din profil på Tinder.

Bildstrecke im Grossformat »

Vilde profiltekster på Tinder.

"Du har et match".

Det er altid dejligt at få denne besked på Tinder, men hvis der er langt mellem dine match, skyldes det måske, at du skriver det forkerte i din profiltekst.

En ny undersøgelse viser nemlig, at der er en særlig type profiltekster, som giver færre match på Tinder end andre profiltekster.

Har man i sin profiltekst travlt med at fremhæve alle sine gode sider og "glemme" det dårlige ved én selv, har man dårlige chancer for at få et swipe til højre, skriver Independent.

For at komme frem til resultatet, lavede forskerne fire forskellige datingprofiler, der indeholdt forskellige mængder af to indholdsdimensioner:

Den første indholdsdimension kaldte forskerne "Udvalgt præsentation af dig selv". Her fremhæver personen alle de bedste ting ved sig selv og prøver samtidig at underminere de dårlige sider.

Den anden indholdsdimension går ud på, at man i sin profiltekst har travlt med at underbygge sine påstande ved at referere til såkaldt 'bevismateriale'. Det er en mere konkret og underbyggende måde at fremhæve sine bedste sider på.

Et eksempel på dette kunne være, at man skriver, at man går meget op i at dyrke sport, mens man i sin profil har et billede, der er taget, mens man løber maraton.

Så mange matches har lækre Zac Efron fået på Tinder
Så mange matches har lækre Zac Efron fået på Tinder

Forskerne udstyrede de fire konstruerede profiler med henholdsvis høj og lav grad af de to indholdsdimensioner.

Herefter fik forskerne 316 repræsentative personer, som alle datede online, til at bedømme de fire profiler, som var blevet skabt til forsøgets formål. Resultaterne viste, at folk synes dårligst om de profiler, hvor personerne havde gjort meget for at fremhæve alle deres gode sider uden at underbygge påstandene.

TINDER-TIRSDAG: 10 VIRKELIG liderlige icebreakers fra pigerne
TINDER-TIRSDAG: 10 VIRKELIG liderlige icebreakers fra pigerne

De adspurgte mente, at personerne blærede sig for meget, og de vurderede dem også som mindre socialt attraktive og mindre troværdige. Det betød, at profilerne havde dårligere chancer for at blive swipet til højre.

Den bedste kombination viste sig at være, når profilen indeholdt lav "Udvalgt præsentation af dig selv" og en høj grad af 'garantibeviser'. Disse profiler blev af de adspurgte opfattet som mere ydmyge, ærlige og imødekommende.


LÆS OGSÅ: Nikita Klæstrup tester: Virker Tinder-beskeder på stranden?

LÆS OGSÅ: Tinder afslører: Sådan får du folk til at svare på dine beskeder

LÆS OGSÅ: Av! Sådan skræmmer far 13-årig datters Tinder-matches væk

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx