15/10-14 06:58

Millioner til børnepasning misbruges i kommunerMillioner til børnepasning misbruges i kommuner

500 millioner øremærket til bedre normeringer i dagintitutioner bruges på andre ting

storybild

(Billede: Polfoto/Tobias Selnæs Markussen)

Kommunerne får hvert år 500 millioner kroner til at forbedre normeringerne i daginstitutioner og dagpleje. Men en ny Epinion-undersøgelse viser, at mere end hver tredje kommune til næste år vil bruge pengene på noget andet. Det skriver Fagbladet FOA.

En del af kommunerne, 16 procent, vil bruge pengene på at undgå besparelser. Og 20 procent vil bruge pengene på andre kvalitetsforbedringer end normeringer. Men den prioritering er ikke i orden, mener FOAs formand for pædagogisk sektor, Jakob Sølvhøj.

- Pengene blev afsat for at sikre, at der kommer flere voksne til børnene i daginstitutionerne og flere pædagoger i dagplejen. De blev ikke afsat til at stoppe huller. Derfor undrer det mig, at mange kommuner bliver ved med at bruge pengene til noget andet end det, der var aftalen, fortæller han til Fagbladet FOA.

Børnehave ansatte vagt efter en far overfusede de ansatte
Børnehave ansatte vagt efter en far overfusede de ansatte

Det er ikke første gang, at kommunerne vælger at bruge den halve milliard til andet end det, den var tænkt til. Og tal fra Danmarks Statistik har også dokumenteret, at pengene har udløst markant færre stillinger, end det parterne bag aftalen havde forventet.

- Aftalen om de 500 millioner kroner er åbenbart formuleret alt for slap. Det er fint, at pengene bliver i børnepasnings-systemet. Men det er ikke godt nok at sige, at man vælger at bruge pengene på inventar og efteruddannelse. De er afsat til bedre normeringer. Så skal de selvfølgelig også bruges til det, siger Jakob Sølvhøj.

Hver 3. forælder har afleveret sygt barn i skole
Hver 3. forælder har afleveret sygt barn i skole

Treårig fundet i underbukser og med iPad på parkeringsplads
Treårig fundet i underbukser og med iPad på parkeringsplads

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Beredskabsstyrelsen advarer grill- og...
bt.dk
Dansk koncern på vej i ny stor...
bt.dk
88-årig kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Dommedags-scener på den jyske hede:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx