Af - 12/08-15 16:20; Opdateret: 12/08-15 17:28

Yahya Hassan frifundet i voldssagYahya Hassan frifundet i voldssag

Den unge digter blev onsdag eftermiddag frifundet i Vestre Landsret i en voldssag fra februar sidste år.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Yahya Hassan er onsdag eftermiddag blevet frikendt i en voldssag, som han i første omgang havde fået fire måneders betinget fængsel for, da han var i byretten i Aarhus i foråret.

Dommen blev dengang anket, og onsdag var vi så tilbage i Aarhus for at få det afgjort i Vestre Landsret. Dommerne var enige om frikendelsen og vurderede endda episoden til at være "bagatelagtig". Men Yahya Hassan fik en lille opfordring med.

- Du bliver mødt med mange provokationer, så det handler om at kunne styre sit temperament. Du har indtil videre holdt dig lige under grænsen, men du skal passe på med ikke at blive lokket ud på et forkert spor, lød det blandt andet, da dommens begrundelse blev læst op.

Yahya Hassan kommer ikke i Folketinget
Yahya Hassan kommer ikke i Folketinget

Valgsted måtte tilkalde politi mod partileder
Valgsted måtte tilkalde politi mod partileder

Hovedpersonen selv, der virkede meget stille og rolig i sit sorte jakkesæt og mørkeblå skjorte, ville efter retssagen ikke komme med nogen kommentarer på frikendelsen. De kom i stedet fra hans forsvarer, Claus Bonnez.

- Jeg er da glad på min egen og min klients vegne, men jeg så det også som en selvfølge, at han skulle frikendes, siger han og tilføjer, at det også er godt for samfundet.

Episoden, som Yahya Hassan var anklaget for, fandt sted tilbage i februar 2014, og her skulle den 22-årige digter have slået en anden mand i ansigtet. Yahya Hassan fortalte i retten i dag, at han bare havde løftet armen op for at beskytte sig, og i den forbindelse havde han ramt den anden mand.

Sagen kørte første gang i byretten i marts tidligere på året, og her fik Yahya Hassan fire måneders betinget fængsel, hvilket var midt imellem anklagerens krav på fem måneders betinget og forsvarerens krav om frifindelse.

LÆS OGSÅ: Yahya Hassan i nyt klammeri: Politiet tilkaldt

LÆS OGSÅ: Yahya Hassan anholdt efter bytur

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx