Af - 20/05-14 21:58

Danskere med kakerlakker i køkkenet må selv punge udDanskere med kakerlakker i køkkenet må selv punge ud

Den stigende gruppe danskere, der får uventet besøg af kakerlakker i hjemmet skal ikke forvente, at skaderne bliver dækket af forsikringen. Folk må selv punge ud, lyder det.

storybild

Den stigende gruppe danskere, der får uventet besøg af kakerlakker i hjemmet skal ikke forvente, at skaderne bliver dækket af forsikringen. Folk må selv punge ud, lyder det. (Billede: Polfoto)

Som metroxpress kan fortælle i dagens avis er antallet af danskere, der henvender sig til skadedyrs-bekæmpelsesfirmaer med kakerlakproblemer, inden for de seneste fem år steget med 20 procent.

Stigningen til trods, er der ikke megen hjælp at hente hos de danske forsikringsselskaber.

Kakerlakkerne kribler i de danske hjem
Kakerlakkerne kribler i de danske hjem

En rundringning, som metroxpress har foretaget blandt Alka, Tryg, Codan og Topdanmark viser, at danskerne selv må til lommerne, hvis kakerlakkerne kravler ind.

- I forbindelse med vores bygningsforsikring har vi en udvidet dækning. Denne omfatter bland andet skader på huset forvoldt af mår eller gnavere. Kakerlakker kan ikke sidestilles med disse dyr og er derved ikke omfattet af dækningen, siger skadedirektør i Alka Forsikring, Brian Petersen, til metroxpress.​

Samme melding kommer fra forsikringskollegerne i de tre andre selskaber.

- Isoleret set dækker vi ikke kakerlak-angreb. Men er der fx tale om murbier, som kan gnave løs af mørtelen og medføre, at huskonstruktionen bliver ustabil, så dækker vi, lyder det fra Troels Leth, der er kommunikationsmedarbejder i Topdanmark.

Kæmpe-hvepse hærger: Slår 28 ihjel
Kæmpe-hvepse hærger: Slår 28 ihjel

De fire forsikringsselskaber meddeler over for metroxpress, at de vil tage indførelsen af kakerlakangreb i deres forsikringsbestemmelser til efterretning, hvis de oplever en stigende tendens i anmeldelserne.

Kræver professionel sprøjtebehandling
Er man så uheldig at få den sejlivede, ubudne gæst indenfor, skal der oftest professionel hjælp til for at få den fjernet. Et pristjek blandt en række private skadedyrs-bekæmpelsesfirmaer viser, at tre sprøjtebehandlinger, som er standard, koster mellem 1500-1800 kroner i en normal størrelse lejlighed. Prisen kan dog variere, alt efter hvor slemt problemet er:

Millioner af kakerlakker stukket af og på flugt
Millioner af kakerlakker stukket af og på flugt

- Det kan være svært at bestemme prisen. Det handler kort og godt om, hvor slem skaden er. Er det et voldsomt angreb, kræver det måske fem eller seks behandlinger, og så bliver det selvfølgelig noget dyrere, lyder det fra teknisk chef i skadedyrs-bekæmpelsesfirmaet Rentokil, Claus Schultz.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter intensive forhandlinger:...
bt.dk
Midt i voldsom debat: Nye tal om...
bt.dk
Flere biler i voldsomt trafikuheld:...
bt.dk
Faxe vil ikke søge Wengers job: Mange...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx