Af Ritzau - 19/08-16 00:49

Pia Olsen Dyhr til imamer: Gå med i Copenhagen PridePia Olsen Dyhr til imamer: Gå med i Copenhagen Pride

At man ikke går med i homo-parade er ikke det samme som at billige hadforbrydelser mod minoritet, siger imam.

storybild

Pia Olsen Dyhr, formand for SF, vil have imamer med i Pride-paraden lørdag. Her står hun sammen med Enhedslistens Pernille Skipper til en mindehøjtidelighed for ofrene, der døde i et skyderi på en natklub for homoseksuelle i Orlando. Arkivfoto (Billede: Scanpix/Bax Lindhardt)

Når tusinder på lørdag går fra Frederiksberg Rådhus via Vesterbrogade til Rådhuspladsen i den årlige Pride-parade for blandt andet homoseksuelle, vil SF's formand Pia Olsen Dyhr være en af deltagerne.

Og hun håber, at imamer i Danmark vil komme og gå sammen med hende. Det skriver Information.

- For to år siden skrev jeg en kronik sammen med Özlem Cekic, hvor vi kraftigt opfordrede imamerne til at tage afstand fra de hate crimes, vi ser i de etniske miljøer, men der skete ingenting, siger hun til avisen og fortsætter:

- I forbindelse med skuddrabene i Orlando i juni kom jeg med en kraftig opfordring om, at imamerne skulle tage afstand, men der skete stadig ikke noget. Så nu vil jeg invitere imamer til at gå sammen med mig i Priden, så de dermed sender et kraftigt signal om, at de også går ind for seksuel frigørelse.

SF-formanden peger på, at religiøse personer som autoriteter bør udvise forståelse for mangfoldighed.

- Hvis de gør det, er der langt større chance for færre hate crimes i forhold til seksuelle minoriteter, siger hun.

Fatih Alev, som er imam og tilknyttet Dansk Islamisk Center, undrer sig over Pia Olsen Dyhrs invitation. Han har aldrig hørt, at en imam skulle deltage, og han agter ikke selv at gå med.

- Jeg tager klart afstand fra og fordømmer på det kraftigste ethvert angreb fysisk eller verbalt mod mennesker, der vælger at leve deres liv som homoseksuelle. Men at man kun kan vise, at man mener det ved at deltage i en Pride, er en meget forfejlet tankegang, siger han til Information.

- At man ikke deltager i en Pride sammen med Pia Olsen Dyhr på lørdag er da ikke ensbetydende med, at man går ind for hate crimes mod en seksuel minoritet, siger Fatih Alev videre.

Han understreger, at selv om man ikke er enig i homoseksuelles livsstil, kan man sagtens mene, at der ikke må begås hadforbrydelser eller chikane mod dem.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Danske Spil: Her kommer årets første...
bt.dk
Stjerneadvokat om Peter Madsen: 'Det...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Mads Steffensen afslører: På lørdag...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx