Af Ritzau - 08/11-16 04:30

Loft giver 3500 kroners forskel på HK- og kontanthjælpsparLoft giver 3500 kroners forskel på HK- og kontanthjælpspar

Det er ikke alverden, at kontanthjælpsloftet giver nogle tusinde kroners forskel, siger minister.

storybild

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) skal tirsdag i samråd og forklare, hvordan folk på kontanthjælp skal finde de seks timers arbejde om ugen, der skal forhindre dem i at blive ramt af kontanthjlælpsloftet. (Billede: Free/Pressefoto Beskæftigelsesministeriet, Kim Vadskær.)

3500 kroner.

Så meget mere har et HK-par med to børn til rådighed, hvis de arbejder fuldtid i forhold til et par, der er på kontanthjælp.

Det er virkningen fra kontanthjælpsloftet, viser nye beregninger fra Beskæftigelsesministeriet.

- Der er ikke nogen stor forskel, men der er dog en forskel, siger beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V).

Tirsdag er han sammen med integrations- og udlændingeminister Inger Støjberg (V) indkaldt til hasteforespørgsel af beskæftigelsesordfører Finn Sørensen (EL).

Beskæftigelsesministeren hæfter sig ved, at mange par har valgt at indrette sig på den måde, at den ene arbejder fuldtid, mens den anden arbejder 30 timer om ugen for at få det hele til at løbe rundt hjemme.

Sådan et HK-par med to børn har 2200 kroner mere til rådighed om måneden i forhold til et par på kontanthjælp, efter at loftet blev indført 1. oktober sammen med 225-timers-reglen.

Men det rådighedsbeløb falder dog, hvis en lønmodtagerfamilie betaler visse ydelser, som kontanthjælpspar typisk ikke gør.

- Betaler en lønmodtagerfamilie transport til og fra arbejde, fagforening og a-kasse, så er vi tilbage til, at rådighedsbeløbet, selv efter kontanthjælpsloftet er indført, næsten er det samme.

- Der er mange andre mennesker - på basis af noget, de har valgt selv, eller fordi de ikke kan få fuldtidsansættelse - der i virkeligheden har rådighedsbeløb, som ikke afviger væsentligt fra kontanthjælpsfamiliers, siger ministeren.

Han ser gerne, at afstanden mellem beløbene blev endnu større ved brug af jobfradrag og jobbonusordninger, som Jobreform II indeholder.

Finn Sørensen vil tirsdag have svar på, hvordan folk på kontanthjælp skal finde de seks timers ugentlig arbejde, der skal til for at slippe for at blive ramt af loftet.

- Man rammer cirka 50.000 mennesker med disse ydelser. Men man regner med, at der sammenlagt kun kommer 1100 i arbejde, siger han og henviser også til integrationsydelsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Langt fra VM-form: Bendtner får hård...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Ny modedille vakte opsigt på sociale...
bt.dk
Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx