Af - 14/08-15 06:16; Opdateret: 14/08-15 09:56

Falck: Så farlig er bilisters panik under ambulancekørselFalck: Så farlig er bilisters panik under ambulancekørsel

Ifølge Falck er bilisterne blevet mere uopmærksomme i trafikken, og det gør det svært for ambulancefolkene at komme ud til patienterne.

storybild

De uopmærksomme billister er en af Falcks største udfordringer, når de er på udrykninger. (Foto: www.sikkertrafik.dk)

Høj musik i ørene, en sms skrevet med højre hånd og et halvt øje på vejen. Det er måske en situation mange bilister genkender, når de sidder bag rattet.

Og spørger man projektleder hos Falck, Jan Ankersen, er den manglende opmærksomhed blandt bilister et stort problem, når ambulancefolkene er ude på udrykninger.

- Bilisterne i dag er ikke så opmærksomme, som de har været, og det er noget vi mærker i trafikken, siger Jan Ankersen.

Vagtplan for ambulancekørsel baserer sig på overarbejde
Vagtplan for ambulancekørsel baserer sig på overarbejde

Paramediciner Kim Dalgaard hos Region Hovedstaden mener, at folk generelt er gode til at køre til siden ved udrykninger, men genkender stadig det daglige møde med uopmærksomme bilister.

- Mange bilister lader sig distrahere af mobilen, børn på bagsædet og andre personer i bilen. De har ikke deres opmærksomhed rettet mod trafikken, siger Kim Dalgaard, der igennem tyve år har kørt for Region Hovedstaden blandt andet med akutlægen som lægeassistent.

Minister går ind i ambulancesag
Minister går ind i ambulancesag

De uopmærksomme bilister er især farlige i trafikken, fordi de går i panik, når de opdager en ambulance i sidste øjeblik, hvilket ifølge Jan Ankersen fra Falck ofte er bilister, som ikke kører bil, når de kører bil, men i stedet sms'er eller har headsæt eller hovedtelefoner i ørerne.

- De bremser eller placerer sig forkert, fordi de opdager os for sent. Det er en rigtig farlig situation, vi ofte er ude for, og det er dagligdagen for vores reddere, siger Jan Ankersen fra Falck til metroxpress.

Læs brandmanden Claus Lind-Rasmussens beretninger om folks reaktioner ude på vejene, som blev bragt i metroxpress i juni måned.

Frustreret pendler: DSB gav mig helt forkert råd om mistet cykel
Frustreret pendler: DSB gav mig helt forkert råd om mistet cykel


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx