Af Pressen på P3 - 09/10-14 22:50; Opdateret: 23/10-14 14:40

KLUMME: Pressen på P3 taler med syrisk kvinde: Det bliver værre for hvert minutKLUMME: Pressen på P3 taler med syrisk kvinde: Det bliver værre for hvert minut

Tony Scott og Tue Blædel har fået kontakt til den syriske kvinde Mais, der er i Syrien med sine to små børn, mens manden Omar bor på et dansk asylcenter.

storybild

Tue Blædel og Tony Scott fra Pressen på P3. (Billede: Pressefoto)

Klummen er i dag et interview, vi har lavet med en kvinde, der bor i Syrien. Hun hedder Mais, og vi er kommet i kontakt med hende via hendes mand Omar, som bor på et asylcenter på Langeland. Sammen har de to børn på 7 og 4 år, som er i Syrien med Mais.

Omar tog alene af sted, fordi flugten til Europa var for farlig for børnene. Nu håber de, at Mais og børnene kan blive familiesammenført i Danmark.

KLUMME: Jeg orker ikke et socialt medie mere
KLUMME: Jeg orker ikke et socialt medie mere

Tony og Tue: Hej Mais, hvordan er hverdagen for dig i Syrien, efter at Omar er rejst?

Mais: Livet har ændret sig dramatisk, siden Omar tog væk. Fordi alt ansvaret nu ligger hos mig, og uden Omar har vi heller ikke nogen indkomst. Vi føler os også mere utrygge, og frygter, at nogen kan skade os, nu hvor vi er alene.

KLUMME: Jeg elsker følsomme mænd
KLUMME: Jeg elsker følsomme mænd

Tony og Tue: Hvad er du mest bange for nu og på længere sigt?

Mais: Det, der skræmmer mig mest, er tanken om, at der kan ske noget med os, eller at vi kan dø uden at få set min mand igen. Situationen her bliver værre for hvert minut. I det lange løb frygter jeg for mine børns fremtid.

KLUMME: Hjemløse Daniels død - jeg troede vi levede i et rigt land!
KLUMME: Hjemløse Daniels død - jeg troede vi levede i et rigt land!

Tony og Tue: Hvad er dine forventninger til Danmark? Og hvad ved du om Danmark?

Mais: Jeg ved ikke meget om Danmark, andet end det jeg har læst på nettet. Jeg har hørt, at Danmark er et meget lykkeligt land, og at der et smukt landskab. Hovedårsagen, til at vi forlader Syrien, er jo krigen, og frygten vores børns velbefindende. Her til sidst vil jeg gerne sige, at jeg takker jer af mit hjerte for at lytte til, hvad jeg har at sige, og jeg takker jeres land for at hjælpe det syriske folk i denne krise.

LÆS OGSÅ: KLUMME: Derfor skal du give brysterne massage med olivenolie

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Slut med smøger på stranden: Her...
bt.dk
Reaktionerne strømmer ind: Danskerne...
bt.dk
Politiet rydder Pusher Street - igen
bt.dk
Jørgen Olsen er med i beskidt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx