Af - 27/10-14 07:49; Opdateret: 27/10-14 08:52

McDonald’s afsløret i groft og sødt snydMcDonald’s afsløret i groft og sødt snyd

Danmark. McDonald’s satsning på fiberboller og smoothies 'uden tilsat sukker' er baseret på tvivlsomme påstande. Fødevarekontrollen slår til mod kædens hovedkontor.

storybild

Fastfoodkæden McDonald’s satser i Danmark på at markedsføre sundere alternativer, men metroxpress kan i dag fortælle, at nogle af de væsentligste reklamebudskaber er usande og ulovlige.

Eksempelvis hævder McDonald’s, at de meget populære frugt-smoothies, som er blevet en fast del af sortimentet, er ‘uden tilsat sukker’ og bestående af frugtpuré, knust is og fedtfattig yoghurt.

McDonald’s advarer danskere: Dette er fusk
McDonald’s advarer danskere: Dette er fusk

Sandheden er, at de er endnu sødere end cola, for de er tilsat betydelige mængder sukker i form af det smagsneutrale og billige druekoncentrat samt æblekoncentrat og pærekoncentrat.

En smoothie indeholder 54 gram sukker. En tilsvarende størrelse Cola-Cola indeholder 44 gram.

Torsdag gav fødevarekontrollen McDonald’s’ danske hovedkontor to indskærpelser: En for sukker-påstanden, en anden for at påstå, at noget brød er ‘fyldt med fibre’, selv om det kun indeholder 5,3 gram fibre pr. 100 gram.

- Jeg er virkelig forarget, og det er vanskeligt at forestille sig, hvordan McDonald’s selv skulle have troet på, at disse smoothies er uden sukker, når nu McDonald’s selv har fyldt store mængder sukker i, siger sukker-ekspert Vibeke Lund.

- Druekoncentrat er sukker og reelt værre end almindeligt hvidt sukker. Koncentratet booster nemlig blodsukkeret og giver et sukker-kick hurtigere end hvidt sukker fra roer, fortæller hun.

McDonald’s lancerer 'gourmet'-restaurant
McDonald’s lancerer 'gourmet'-restaurant

McDonald’s’ kommunikationsdirektør, Stine Green Paulsen, synes, der er tale om bagatel-agtige fejl.

Hun fastholder, at der ikke er tilsat sukker i de søde drikke. Det sker med henvisning til, at der ikke er hvidt sukker i.

Alligevel erkender hun, at regler er overtrådt.

»Men det er ikke noget, vi har tjent penge på eller haft fordel af. Det er bare uskyldige menneskelige fejl, som vil blive rettet nu.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bokseverdenen i sorg: Manden bag...
bt.dk
Poul Madsen: Jeg har fortalt min...
bt.dk
Kæmpe studie: Sodavand, fritter og...
bt.dk
Chok i FC København: Stjernespiller...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx