Af Mads Brandsen - 28/09-17 18:52

Kamp om omstridt reklameskilt giver Amin Jensen politisk blod på tandenKamp om omstridt reklameskilt giver Amin Jensen politisk blod på tanden

Amin Jensen stiller op til byrådet for at gøre Hvidovre mere kendt for noget positivt – og for at være borgernes talerør.

storybild

(Billede: Jeppe Bjørn Vejlø)

Efter at have kæmpet mod netop Hvidovre Kommune i en sag om en reklameskærm på hans ejendom på Gammel Køge Landevej, går entertaineren Amin Jensen nu selv ind i lokalpolitik.

Han stiller op for Nationalpartiet, der i dag har et enkelt medlem i byrådet i vestegnskommunen.

»Jeg har ikke været tilfreds med den behandling, jeg fik af kommunen, og jeg har fundet ud af, at jeg ikke er den eneste. Der er et hav af sager, hvor borgere føler sig intimideret og løjet for. Der er mange, der ikke bliver hørt. Jeg håber, jeg kan være deres talerør,« siger Amin Jensen til BT.

Hvidovre har siden 1944 været en socialdemokratisk højborg – men selv om han er kritisk over for måden, kommunen drives på, vil Amin Jensen ikke love, at han og Nationalpartiet vil vælte borgmester Helle Adelborg (S).

»Vi er et midterparti, så vi går derhen, hvor vi kan få mest indflydelse,« siger Amin Jensen.

Bortset fra sin egen skiltesag har Amin Jensen ikke markeret sig i noget, der minder om en politisk debat før. Men de seneste fem-seks år er han blevet stadig mere interesseret i politik, fortæller han.

»Jo mere, jeg dykker ned i politik, desto mere pilråddent synes jeg, det er. Politikere kan slippe af sted med rigtig meget, hvor vi andre ville være røget i spjældet.«

Hvorfor er det Nationalpartiet, du har valgt at stille op for?

»Jeg er gået alle partier efter i sømmene. Der er ikke ét parti, jeg er 100 procent enig med, men Nationalpartiet har mest af det, jeg lægger vægt på. Jeg er meget optaget af at samle frem for at inddele befolkningen i 'dem og os',« siger Amin Jensen.

Skal Hvidovre tage flere flygtninge?

»Det må jeg være dig svar skyldig. Jeg vil gerne lige sætte mig lidt mere ind i det, før jeg tager stilling til det spørgsmål.«

Har du større planer end byrådet?

»Jeg vil gerne slå et slag for Hvidovre. Jeg har ingen ambitioner om at stille op til Folketinget. Det ville også betyde, at jeg ville blive nødt til at min opgave min karriere i showbiz, og det har jeg ikke lyst til.«

Amin Jensen følger i en lang række andre kendtes fodspor, når han til efteråret forsøger sig med kommunalpolitik. Det er han ganske ydmyg over for.

»Lige nu er der selvfølgelig en masse opmærksomhed på mig fra hele landet. Den holder ikke ret længe. Så bliver det lokalt, og sådan skal det også være. I politik er det godt med opmærksomhed, men hvis jeg kvajer mig, er der også en større opmærksomhed på det,« siger han, der – apropos opmærksomhed – agter at bruge sit stærkt omdiskuterede og ifølge kommunen ulovligt opsatte reklameskilt i valgkampen.

»Ville du da synes, det var en god idé at pille det ned lige inden valget,« griner Amin Jensen.

Tja, kommunen har jo slået fast at det er ulovligt. Følger du ikke reglerne som måske kommende politiker?

»Jo, men jeg har lige klaget over afgørelsen. Så længe klagen behandles, skal jeg ikke pille skiltet ned. Det er vel meget almindeligt, at man kører linjen helt ud,« siger Amin Jensen, der ikke lægger skjul på, at han er ved at være lidt træt af sagen.

»Når det er sagt, så er jeg så også stædig. Jeg kommer ikke til at give op uden kamp. Men jeg kommer nok til at pille det ned, hvis jeg bliver valgt ind i byrådet.«

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere pornomodel står frem: Peter...
bt.dk
Gæst opdagede svineri i dansk skov:...
bt.dk
Kendt modefirma beskylder dansk...
bt.dk
Wow: Her er Danmarks dyreste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx