Af Lars Dinesen - 22/05-15 23:12

Redegørelse: Skat har bevidst syltet boligsagerRedegørelse: Skat har bevidst syltet boligsager

Skat har nedprioriteret sager om ejendomsskat, da der var andre mere hastende opgaver, oplyser ministerium.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Kofod Lasse)

Helt bevidst har direktionen i Skat helt bevidst nedprioriteret klagesager fra boligejere, der har betalt for meget eller har udsigt til at betale for meget i ejendomsskat. Det skriver Politiken lørdag.

Oplysningerne stammer fra en redegørelse fra Skatteministeriet til Folketingets Ombudsmand, som avisen har fået aktindsigt i.

Ministeriet forklarer Ombudsmanden, at "behandlingen af disse afgørelser har været nedprioriteret i perioder, idet det var nødvendigt at bruge ressourcerne på andre opgaver, der blev anset for mere hastende".

Desuden har der ifølge ministeriet været tilført for få ressourcer til opgaven, hvilket har medført en "ophobning af sager", skriver Politiken.

LÆS OGSÅ: Skat vil undersøge bankansattes billige boliglån

Konsekvensen har været, at omkring 200 grundejere i Brønshøj har betalt 10.000 kroner for meget i grundskyld om året.

I Hørsholm har Skat undladt at sætte grundværdierne ned, selvom Vurderingsankenævn Nordsjælland i 24 afgørelser har afgjort, at Skat har sat grundværdierne for højt.

Efter ombudsmandens indgriben forventer Skat, at 1150 grundejere i Hørsholm inden denne måneds udgang vil få nedsat deres grundværdier.

- Vi har nu opprioriteret arbejdet og beklaget, at der går for lang tid, fra sagerne kommer ind i den ene ende, til de bliver ekspederet i den anden, siger Skats direktør, Jesper Rønnow Simonsen, til Politiken.

LÆS OGSÅ: Minister: Skat kan have tabt milliarder

Morten Østergaard (R) var skatteminister i marts sidste år, hvor han efter Politikens første omtale af sagen lovede at sikre, at Skat selv tog sagerne op.

I et svar til Folketingets Skatteudvalg i maj sidste år forsikrede han, at Skat ville sætte grundværdierne ned i et område, når de var blevet underkendt.

Siden er han blevet afløst af Benny Engelbrecht (S). Kort derefter besluttede Skat igen ifølge redegørelsen at nedprioritere arbejdet med at rette og nedsætte underkendte vurderinger.

LÆS OGSÅ: Toldere afslører flere smuglere med pistoler

Jesper Rønnow Simonsen forklarer over for Politiken, at beslutningen om at nedprioritere sagerne blev truffet i Skats direktion.

Politiken har spurgt skatteminister Benny Engelbrecht, om han har været bekendt med, at Skat bevidst valgte at nedprioritere sagerne. Ham bekendt hørte han først om det, da han læste redegørelsen til Ombudsmanden.

LÆS OGSÅ: Skat inddrev ulovlig gæld: Nu får folk penge tilbage

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx