Af - 28/01-15 21:24; Opdateret: 29/01-15 07:20

Mød Caroline og tre andre danskere som alle har konverteret til islamMød Caroline og tre andre danskere som alle har konverteret til islam

Flere etniske danskere konverterer i disse år til islam. Metroxpress har talt med fire af dem.

Bildstrecke im Grossformat »

Malene Dahl, 19 år og fra Kolding. Går på handelsskole og konverterede for otte måneder siden.

- Jeg har haft en hård opvækst med en splittet familie og en far, der er narkoman. Der har været tidspunkter, hvor jeg har følt, at jeg havde brug for noget at tro på.
Det blev islam, fordi jeg havde muslimske veninder, så de har nok påvirket mig lidt.
Jeg følte, det var det rette for mig, og jeg har nu været muslim i otte måneder.

- I starten var det lidt hårdt, fordi jeg har haft modspil med familie og venner, som ikke er muslimer. Til gengæld har jeg fået en helt anden vennekreds, hvor jeg kan være den, jeg gerne vil være. Det har været på godt og ondt, men det er bestemt ikke et valg, jeg fortryder.

Flere danskere konverterer til islam
Flere danskere konverterer til islam

- Jeg har gået med tørklæde i en måned nu – det startede jeg ikke med, og det var lidt underligt at vænne sig til. Man kan godt mærke at folk kigger lidt mere anderledes på én.

- Jeg bor med min søster og mor, og vi er meget tætte, og i starten var min mor egentlig okay med, at konverterede. Men efter jeg er begyndt at gå med tørklæde, fik hun mere frygt for, at andre folk kunne se," øh nej, min datter er muslim". Men hun har taget det rimelig pænt, og nu har alle vænnet sig til det.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Caroline Lundberg, 19 år og fra København. Læser HF og konverterede for et år siden.

- Min interesse for islam startede, da en af min danske veninder konverterede, og jeg på nært hold så hendes positive udvikling. Jeg har tidligere boet en periode i Vietnam, hvor jeg fik øjnene op for buddhisme, og da jeg begyndte at studere det, fandt jeg buddhisme meget smukt, men synes mere, det er en livsstil end en egentlig religion.

Kristne asylansøgere trues og chikaneres på asylcenter
Kristne asylansøgere trues og chikaneres på asylcenter

- Jeg er vokset op med kristendom i Danmark med min familie, som er semi-kristen og fejrer jul og påske, men ikke går i kirke. Kristendommen har dog heller ikke rigtig fanget mig.

-Noget af det, som fangede mig ved islam er, at der ikke er pillet ved koranen. Der er ikke ændret noget, og den er, som den var for 1500 år siden.

-Jeg taler ikke selv arabisk, men jeg hører fra dem, der gør, at det er det smukkeste, som er skrevet og formuleret stadig den dag idag, og samtidig indeholder koranen svar på, hvordan man lever sit liv på den sundeste måde. Det er en manual på, hvordan man får det bedste liv uden sygdom, hjertesorger, stoffer og alkohol.

- Alle personer omkring mig havde nok paraderne oppe, da jeg konverterede. Jeg lagde også ud med at tage tørklæde på, - allerede efter to uger, hvilket er et stærkt statement for mange. Men hurtigt fandt folk ud af, at jeg stadig er den samme Caroline, som jeg altid har været. Bare med et par sunde og positive justeringer.

- At konvertere har helt klart levet op til mine forventninger, og jeg er gladere og sundere end nogensinde før, og jeg har bedre relationer med både min familie og venner. Så at konvertere har kun gjort godt for mig.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Søren Abu Hamza, 37 år og fra Husum. Arbejder hos Københavns brandvæsen og konverterede i 2003.

- Jeg havde gennem årene gjort mig mange refleksioner, og så var det en rodløshed i tilværelsen, som gav mig anledning til at overveje livets støre spørgsmål.
Jeg undersøgte også buddhisme og hinduisme, og jeg tror, at det som gjorde udfaldet, var, at jeg i barndommen havde muslimske bekendtskaber, som har påvirket mig i mange afgørende situationer, hvor jeg har stået på herrens mark.

- Mange gange har jeg siddet med mine muslimske venner, som har guidet mig og fortalt mig ting, som har fået mig til at tænke på en anden måde. Og det hjalp mig til at spore mig ind på den her vej.

- Jeg har en kristen baggrund og er døbt og konfirmeret, og i forhold til kristendommen synes jeg, at islam giver mig noget i forhold til det praktiske. Islam er mere levende og dynamisk, synes jeg. Jeg holder dog stadig meget af kristendommen, som har mange gode ting at byde på.

- At konvertere til islam er en løbende udfordring, som jeg stadig har i dag i forhold til mine nærmeste. Jeg er overbevist om, at islam er sandheden for mig, men hvis der var noget andet, som kunne overbevise mig, ville jeg ikke lukke døren. På den måde er jeg meget åben, - også overfor andre, som jeg ikke deler tro med.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bilal Dalgaard (Hed Svend før han blev muslim), 23 år og fra Esbjerg. Under uddannelse som overfladebehandler og konverterede 24. december 2011.

- Jeg begyndte at tænke meget over døden, og hvor trist det er, at man bare forsvinder, så jeg undersøgt forskellige religioner, og jeg havde en libanesisk ven, som jeg diskuterede religion med i to år, hvor jeg præsenterede en masse beviser for ham om islams autencitet.

- Jeg var skeptisk i starten, fordi det kan bringe en i social bad standing, i om med at islam ikke har verdens mest positive indtryk i danmark. Så jeg tænkte på, hvad venner og familie ville sige til, at jeg blev muslim, men til sidst gjorde jeg det, fordi det ikke er vigtigt, hvad andre tænker.

- Jeg har nu været muslim i lidt over tre år, og jeg føler mig i rigtig god balance, og jeg har aldrig tænkt mig at ændre på beslutningen, og jeg kender flere, som også overvejer at konvertere, efter jeg har præsenteret beviser og talt med dem om islam.

- Jeg har ikke oplevet fysisk diskrimination eller tilråb på gaden, men jeg har oplevet lidt negative beskeder på Facebook. Nogen siger noget dårligt, men det vil der altid være, uanset hvilke valg man træffer i livet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx