Af - 09/06-16 15:38; Opdateret: 12/06-16 14:58

Så meget sparer du ved at tisse i brusebadetSå meget sparer du ved at tisse i brusebadet

Er du en af dem, der bevidst sparer din vandregning for et toiletskyl ved i stedet at tisse i badet? Se her, hvilket beløb du sparer om året med dette trick.

Bildstrecke im Grossformat »
- Shampooen er også et rengøringsmiddel, men det er beregnet til hår, og virker derfor ikke til at rense urinen helt væk fra fliser og badeforhæng. Det har en meget neutral pH-værdi, hvor de skrappere rengøringsmidler har en pH-værdi af den høje skala. De tekniske råvarer i rengøringsmiddel og shampoo er helt forskellige, har rengøringsekspert Louise Grønhøj tidligere fortalt til metroxpress. Læs artiklen, hun udtalte sig i, ved at trykke på linket. Der er en klar tendens til, at mænd er mere tilbøjelige til at tisse i brusebadet end kvinder. Der er 10 procent flere mænd end kvinder, der tisser i brusebadet derhjemme. Generelt er mændene bare mere åbne overfor at tisse andre steder end toilettet. Seks procent flere mænd end kvinder tisser i havvandet, og fire procent flere mænd end kvinder tisser i brusebade i sportsklubber og offentlige steder. Når dit forhæng er guldnet, så kan du ret effektivt få farven af ved at lægge det i blød i husholdningseddike og vand – blandingsforholdet 1-9 råder Louise Grønhøj. Rens efter i dit bad med grundrengøringsmiddel. Grundrengøringsmiddel er skrabere end de universale rengøringsmidler. De universale renøgringsmidler er for eksempel Ajax. Og hvis du vil være helt sikker på, at alt er urin er væk, så råder Louise Grønhøj dig også til at bruge rengøringsmiddel med desinficerende effekt, som for eksempel Rodalon. Hvis du er syg, kan dit tis dog indeholde bakterier, og så er det faktisk endnu en rigtig god grund til ikke at tisse i badet. Kilde: Louise Grønhøj. - Snavset sætter sig mest i fugerne, fortæller Lousie Grønhøj. Hun begrunder det blandt andet med, at fugerne ofte har en mere ujævn overflade end fliserne, ligesom fliserne ligger højere end fugerne. Når vand skal tørre, vil det derfor være ved fugerne, de sidste vandpytter ligger og tørrer ind.

Hvem er værst til at tisse i badet? Mænd eller kvinder? Få svar her og læs, hvordan du undgår gullige fliser og et gult badeforhæng, SELVOM du tisser i badet.

Du skal tisse, og du er på vej i brusebad. Lader du urinen flyde i toiletkummen inden badet, eller tisser du, mens du alligevel står under bruseren?

Mange vælger at benytte sig af sidstnævnte mulighed. En tidligere undersøgelse, som YouGov lavede for metroxpress, viste, at 49 procent har tisset i deres eget brusebad inden for det seneste år.

Tine Sode, der er fagekspert og bygningskonstruktør hos Boligus, fortæller, at hun har hørt om folk, der gør det af mijømæssige hensyn. Men hvor meget vand sparer man egentlig, og hvor mange penge udløser det i besparelse?

Så mange mænd har onaneret på offentlige toiletter
Så mange mænd har onaneret på offentlige toiletter

Det har Tine Sode hjulpet metroxpress med at udregne.

Besparelsen afhænger af, hvilket toilet du har, og hvor ofte du bader. Derfor arbejder vi med fire eksempler:

Lille toiletskyl - tager bad hver dag


Et lille skyl i et toilet består af tre liter vand. Hvis du går i bad hver dag, og tisser i badet hver gang, sparer du altså hver dag tre liter vand. Om året giver det en besparelse på 35 kroner.

Danskerne mener: Alle må bruge handicaptoilettet
Danskerne mener: Alle må bruge handicaptoilettet

Lille toiletskyl - tager bad hver anden dag


Tager du bad hver anden dag - og tisser i bader hver gang - vil din samlede årlige besparelse kun være på 17,5 kroner. Det halve af forrige eksempel.

Tisser du kun i badet hver anden gang, du bader, og bader du hver anden dag, kan du halvere besparelsen. Så scorer du kun ni kroner i fortjeneste om året.

15 år gammelt toilet - tager bad hver dag


105 kroner sparer du om året, hvis dit toilet er 15 år gammelt, og du bader du dagligt. Et 15 år gammelt toilet bruger nemlig ni liter i hvert skyld.

Mange kvinder kender ikke deres eget underliv
Mange kvinder kender ikke deres eget underliv

20 år gammelt toilet - tager bad hver dag


Hvis dit toilet er 12 år gammelt, bruges der 12 liter, hver gang du trækker ud. Tager du bad hver dag, sparer du altså dagligt 12 liter vand, hvilket indkasserer dig 140 kroner om året i besparelse.

Fagekspert Tine Sode mener ikke, 'tricket' er det værd.

- Måske bruger du længere tid i badet, fordi du skal nå at skylle tissen væk, og så udligner vandforbruget sig. Dertil vil dit afløb på ingen tid lugte af tis. Din urin vil sætte sig i sæbe- og hårresterne, som bliver fanget af vandlåsen, siger hun.

Derfor tisser kvinder oftere end mænd
Derfor tisser kvinder oftere end mænd

Vil du spare mere end de nette summer, du indkasserer på at tisse i badet, så er der i stedet gode penge at spare ved at slukke for vandhanen, mens du børster tænder.

Lader du vandhanen løbe i de to minutter, tandlægerne anbefaler, man børster tænder i, koster det dig 350 kroner om året, viser Bolius' beregning.

LÆS OGSÅ: Skide godt: København får nye offentlige toiletter

LÆS OGSÅ: Derfor tisser hunde altid på gulvtæppet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx