Af - 28/06-16 11:25

Flertal vil fjerne knive og farlige beboere fra bostederFlertal vil fjerne knive og farlige beboere fra bosteder

Et flertal uden om regeringen vil tage knive og gøre det muligt at fjerne farlige beboere på danske bosteder, efter at der er dræbt fem ansatte på fire år af psykisk syge.

storybild

Arkivfoto (Billede: Brian Bergmann)

Politikerne er klar til at gribe ind, efter en 30-årig psykisk syg beboer på Lindegaarden i Roskilde i marts i år stak en 57-årig sosu-assistent ned med kniv.
På fire år er fem ansatte dræbt på bosteder af beboere.

»Vi har bedt ministeren om at få lov til at fjerne knive og voldelige beboere,« siger socialborgmester i København Jesper Christiansen (S), der har gjort op, at de har 27 farlige beboere på bosteder.

I dag kan man ikke fjerne knive fra værelser – fordi det ifølge loven er beboerens private bopæl.

Det er et flertal uden om regeringen klar til at ændre.

»Vi er villige til at se på, om stederne skal kunne reagere og flytte beboere, der er til fare for sig selv og deres omgivelser. I dag kan man ikke gå ind til beboerne og fjerne knive – og det vil vi også gerne kigge på,« siger Yildiz Akdogan (S).

Hun bakkes op af de konservative og Liselott Blixt (DF):

»Det kan jo ikke være rigtigt, at ansatte er bange for at gå på arbejde – man skal kunne fjerne de udadreagerende beboere, der skaber utryghed, og flytte dem et sted hen, hvor de kan få hjælp,« siger hun.

FOA’s formand, Dennis Kristensen, der repræsenterer mange ansatte på bosteder, er positiv.

»I dag kan beboere frit købe knive i Imerco. Vi har brug for, at der er en form for institution, hvor de som er færdigbehandlede, men farlige, kan komme hen, hvor de kommer under psykiatriloven, og man kan bruge magtanvendelse,« siger han.

I en mail skriver socialminister Karen Ellemann:

‘Vi tager i regeringen problemstillingen med vold på botilbud meget alvorligt og har indledt forhandlinger med Folketingets partier.’

LÆS OGSÅ: Fortrolig rapport afslører: Kommunen løj om drab på bosted

LÆS OGSÅ: Borgmester: Forkert af leder at udtale sig om drab på bosted

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx