Af Ritzau - 01/12-16 11:38; Opdateret: 01/12-16 11:58

Bedre boliger og lys skal få Mjølnerparken af ghettolisteBedre boliger og lys skal få Mjølnerparken af ghettoliste

Som 12 andre boligområder har Mjølnerparken været på ghettolisten siden 2010. 25 områder er på listen i år.

storybild

Mjølnerparken har været på ghettolisten siden 2010, hvor opgørelsen for første gang på offentliggjort. (Arkivfoto) (Billede: Scanpix/Emil Hougaard)

Større og mere tidssvarende lejligheder, bedre belysning og en handelsgade gennem Mjølnerparken.

Sammen med initiativer for at få flere i beskæftigelse håber beboerne, at ombygning af området kan få Mjølnerparken af ghettolisten.

- Vi er ikke stolte af at stå på ghettolisten. Folk vil generelt af med det blakkede ry, vi har haft, siger beboerformand Søren Dalsgaard.

- Vores mål er, at vi er ude af ghettolisten om fem år. Det er ambitiøst, men jeg mener, det er realistisk, siger beboerformanden.

Torsdag har regeringen offentliggjort ghettolisten, der er en opgørelse over udsatte boligområder. I år er 25 boligområder på listen.

Mjølnerparken har, ligesom 12 andre boligområder, stået på listen, siden den for første gang blev offentliggjort i 2010.

Også Vollsmose ved Odense har stået på listen i samtlige år. Her skal der bygges nyt de kommende år, og lejlighederne skal renoveres. Det fortæller Søren Damgaard, der er formand for Samarbejdsrådet i Vollsmose.

- Lejlighederne er bygget i 60'erne. De træner til en opgradering. Jeg står selv og bukker mig om morgenen, når jeg skal barberes. Spejlet hænger 20 centimeter for lavt, fordi folk var lavere den gang, siger han.

I Vollsmose flytter folk ind, når de ikke har særlig mange penge på kontoen, fortæller han.

- Området fungerer som en udviklingsmotor. Når folk kommer på fode, flytter de igen. Vi håber, at folk vil blive boende, når de får et job, og at vi kan lokke nogle herud, som allerede har et arbejde, siger han.

51 procent er uden job i Vollsmose. I Mjølnerparken gælder det næsten 44 procent. For få år siden var andelen dog væsentlig højere, fortæller Søren Dalsgaard.

- Vi er også blevet mere blandede. Flere med dansk baggrund er flyttet hertil. Man er ikke per definition en bedre beboer, fordi man er dansk. Men det er et af de parametre, der bliver målt på, siger han.

Søren Dalsgaard har selv boet i Mjølnerparken siden 2011. Han fortæller, at han føler sig tryg ved at bo i det ghettostemplede område.

- Der kan være knallerter, som kører for hurtigt gennem gården. Det er et irritationsmoment. Men jeg har aldrig følt mig bange for for eksempel kriminalitet, siger han.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny drejning i sagen: Årets boksebrag...
bt.dk
Vil undgå katastrofen: Magnussen og...
bt.dk
Sigmund fra 'X Factor' langer ud...
bt.dk
Morten Resen jubler: 'Det havde vi...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx