Af - 03/04-14 08:42; Opdateret: 03/04-14 13:18

Unge sender nøgenfotos til hinanden - og fortryder detUnge sender nøgenfotos til hinanden - og fortryder det

Sexting-tendens kan være ødelæggende for vores seksualitet, mener en sexolog.

storybild

- Det er noget, jeg har oplevet som en stigende tendens i løbet af de seneste par år. Det er problematisk, hvis unge tror, man skal gøre sådan noget for at være sej, siger en sexolog om sexting. (Billede: Collage, Snapchat)

32 procent af 18-29-årige har modtaget fotos af kønsdele sendt til dem over nettet eller på deres mobiltelefon, viser en ny undersøgelse, YouGov har lavet for metroxpress.

Den såkaldte sexting-tendens kan være ødelæggende for de unges seksualitet, mener sexolog Helle Parmo.

- Det er med til at fjerne intimiteten fuldstændig fra sex. Det hele bliver pludselig til sex og porno, siger sexologen.

Derfor skal forældre på Snapchat
Derfor skal forældre på Snapchat

De afslørende billeder er et tegn på, at man som ung prøver at finde sig selv seksuelt. Og så kan det gå galt, hvis man spejler sig i nutidens mediebillede.

- Her er der virkelig tale om en overeksponering af seksualitet: Silikonebryster og stjerner uden særlig meget tøj på. Og det kan snyde de unge til at tro, at den overseksualisering er måden, man bliver sexet og cool på. Så tænker de: Nu sender jeg et billede af min pik, og så er jeg mega fræk, siger Helle Parmo, der oplever det som en stigende tendens.

Jagter hurtig anerkendelse
Det samme gør man hos chatrådgivningen GirlTalk. Her hører de fra ulykkelige piger helt ned til 12-års alderen, der fortryder at have sendt nøgenbilleder og efterfølgende føler sig krænket, fortæller daglig leder og psykolog Anna Bjerre.

- Pigerne får en hurtig form for opmærksomhed og anerkendelse. Men de fortryder det bagefter, fordi prisen er for høj, og de ikke har kunnet mærke deres egne grænser. Ikke nok med, at billederne sommetider kan blive spredt til andre - så udstyrer man også personen i den anden ende med en magt, vedkommende ikke havde tidligere, siger hun.

- Det er en problematik, vi bliver nødt til at forholde os til. Og det er en udfordring. Forældrene skal lære de unge, hvordan de skal begå sig i noget, som forældrene ikke selv har personlig erfaring med, siger Anna Bjerre, der har arbejdet med GirlTalk-forummet i 10 år.

Træt af kedelige snapchats? Sådan tilføjer du Bieber og Rihanna
Træt af kedelige snapchats? Sådan tilføjer du Bieber og Rihanna

Se hvem der gør sine selfies mere sexede
Se hvem der gør sine selfies mere sexede

Er dit snapchat-nummer blevet hacket ?
Er dit snapchat-nummer blevet hacket ?

Se ufatteligt cool bedstefar lære at sende frække sms'er
Se ufatteligt cool bedstefar lære at sende frække sms'er


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Intense forhandlinger i Forligsen:...
bt.dk
Eriksen snydt for drømmen: Manchester...
bt.dk
DR har delt X Factor-seernes data med...
bt.dk
Tillykke til Prinsesse Isabella: I...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx