Af Louise Petring - 28/03-18 19:50

Havde du håbet på en lun påske? Så er der dårligt nyt fra DMIHavde du håbet på en lun påske? Så er der dårligt nyt fra DMI

Det varme vintertøj skal ikke pakkes helt væk endnu.

storybild

Foråret er ikke på vej. (Billede: Mads Claus Rasmussen)

Marts måned er snart ved at være ovre og april lurer lige om hjørnet. Foråret burde efterhånden være på sit højeste, men mange danskere vågnede onsdag op til sne og kulde. Og det ser ikke ud til at ændre sig.

»Der kommer sne i løbet af i nat og også i morgen formiddag,« siger Henning Gisselø, vagthavende hos DMI.

Temperaturerne kommer heller ikke til at minde om et idyllisk forårsvejr, da de vil ligge på omkring frysepunktet de næste mange dage.

»Det ligner ikke, vi skal have forår lige med det samme, desværre. Og de der meget tydelige tegn på, det kan blive varmere, dem har vi ikke lige,« siger Henning Gisselø, som dog er sikker på, at vi når de to-cifrede grader i april - det vides bare ikke hvornår.

»Det er ikke noget med, at vi lige kan holde vejret i en uge, og så kommer foråret. Det bliver køligere, og der er langt til de to-cifrede grader. Men vi når det i april. Vi ved bare ikke, om det bliver den første uge, eller om vi skal længere hen.«

Danskerne kan altså godt vente med at lægge vinterjakken og vanterne på hylden lidt endnu.

Dog kan solen titte frem i påsken.

»Det bliver ikke voldsomme mængder af sol, vi får, men den kan godt nå frem efter i morgen og weekenden ud,« siger Henning Gisselø.

Efter torsdag kommer der heller ikke særligt meget nedbør, så det vinterlige vejr er dog på vej væk.

Så hvis man hungrer efter forår, tyder det altså på, at man skal en smuttur sydpå i stedet for at vente håbefuld herhjemme.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Blev kendt som 'Mini Me': Austin...
bt.dk
Barcelona-stjernens sidste finale:...
bt.dk
Kraftig brand i villa: Politiet beder...
bt.dk
Chefforhandler: 'Vi ved alle sammen,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx