Af - 20/01-14 17:11

Udvalg: Drop papirnusseri og skrankepaverUdvalg: Drop papirnusseri og skrankepaver

Fremover skal ledige have større ansvar og bedre mulighed for at påvirke deres egen jobindsats, fastslår rapport om beskæftigelsessystemet.

Der skal gøres op med papirnusseri og skrankepaver i arbejdsløshedssystemet, og giv de ledige mere frihed i stedet.

Sådan lyder anbefalingen fra et regeringsudvalg i en rapport, der i dag er blevet lækket før tid.

Dermed er der godt nyt til ledige, som er træt af at blive kaldt til samtaler i både a-kasser og jobcentre. Og som oplever en jobindsats, der ikke tager hensyn til, om man er nyuddannet eller har 25 års erfaring.

Nyttejob: Arbejdsløse skal fjerne hundelorte og tælle biler
Nyttejob: Arbejdsløse skal fjerne hundelorte og tælle biler

'Ledige skal i højere grad selv kunne tilrettelægge og have indflydelse på kontakten med jobcentrene og a-kasser. De øgede valgmuligheder skal til gengæld følges op af krav til de ledige om, at de skal deltage i en intensiv jobsøgningsstøtte,' hedder det i rapporten fra udvalget, der har haft den tidligere socialdemokratiske minister Carsten Koch i spidsen.

Rapporten blev mandag lækket, før arbejdsmarkedet parter har nået at komme med deres anbefalinger. Når det er sket, skal politikerne på Christiansborg tage stilling til, om de vil følge anbefalingerne.

Chok: Nu er hver fjerde ung arbejdsløs
Chok: Nu er hver fjerde ung arbejdsløs

Udvalget lægger dog ikke skjul på, at der bør gøres op med papirnusseri og skrankepaver på landets jobcentre og a-kasser.

'Færre proceskrav og detaljerede tidsfrister til samtaler og aktivering vil understøtte, at jobcentrene og a-kasserne i højere grad har fokus på indhold og resultater,' hedder det i rapporten.

Her finder masser af arbejdsløse nyt job
Her finder masser af arbejdsløse nyt job

Fremover skal ledige heller ikke kunne tvinges til uddannelse. I stedet skal uddannelsen gå til ledige, der 'har lyst til at lære nyt og som har mod på at gå i gang med et uddannelsesforløb':

'Ledige, der ikke har lyst, skal ikke forpligtes til at tage en uddannelse eller kortere opkvalificeringsforløb. Det er spild af penge og af den lediges tid,' hedder det i rapporten.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lagde du mærke til det?...
bt.dk
Træn med Tanja: Spis dig i bedre form
bt.dk
FCK-manager jubler: Nu får han...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx