Af - 01/06-15 17:56

To unge mænd anholdt efter stort læk af politikeres CPR-numreTo unge mænd anholdt efter stort læk af politikeres CPR-numre

Politiet har anholdt to unge mænd, som sandsynligvis stod bag offentliggørelsen af 91 folketingsmedlemmers CPR-numre.

storybild

Sidste års store sag om CPR-chikane, hvor 91 politikere fik deres personnumre offentliggjort, er nu et skridt tættere på at blive opklaret.

Københavns Politi har nemlig anholdt to unge mænd fra henholdsvis Fyn og Jylland i sagen, og de blev opdaget ved et tilfælde.

FN-komité: Danmark bør registrere etnicitet i CPR
FN-komité: Danmark bør registrere etnicitet i CPR

- Vi opdagede det i forbindelse med, at vi undersøgte nogle computere, som vi har beslaglagt i forbindelse med en anden sag. Vi har vi kigget dem igennem, og der har vi konstateret, at der er noget på den her sag, siger Carsten Ahrends, politikommissær i Københavns Politi til metroxpress.

De to mænd blev anholdt allerede i efteråret, men det er altså først nu, at det står klart, at de to mænd også vil blive sigtet i sagen om de 91 CPR-numre.

Hacker: Min bedstefar grundlagde CPR
Hacker: Min bedstefar grundlagde CPR

- Det, der har taget lang tid, er, at få computeren undersøgt, siger Carsten Ahrends.

De 91 politikere kommer fra samtlige partier med undtagelse af Enhedslisten og Liberal Alliance, som ikke stemte for den omstridte lov. Loven giver Forsvarets Efterretningstjeneste adgang til borgeres e-mail og andre personfølsomme oplysninger uden en dommerkendelse.

Dansk komiker lænset for 66.000 i hackerangreb
Dansk komiker lænset for 66.000 i hackerangreb

En af de politikere, som fik sit personnummer offentliggjort var Dansk Folkepartis Liselott Blixt.

- Jeg er rigtig glad for, at de er fundet, og jeg håber da, at man straffer de mennesker, der har gjort det, siger hun.

Selvom de fleste i dag selv offentliggør mange personlige ting om sig selv på sociale medier, understreger hun, at det er særligt alvorligt at få offentliggjort sit personnummer.

- Det gør, at du kan blive udsat for identitetstyveri, hvor der er folk, som kan bestille noget i dit navn eller ringe til kommunen og ændre ting, siger Liselott Blixt.

Forsvarer: Hackersag kunne være langt alvorligere
Forsvarer: Hackersag kunne være langt alvorligere

Politiet oplyser til metroxpress, at de to mænd ikke har hacket sig frem til de mange personnumre. De har i stedet manuelt fundet dem med opslag på offentlig hjemmeside med tinglysninger, lyder det.

Derfor vil de blive sigtet for overtrædelse af datalovgivningen, som har en relativt lille strafferamme.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx