Af Ritzau - 27/09-16 09:34; Opdateret: 27/09-16 13:27

Tre løslades øjeblikkeligt efter frifindelse for terrorTre løslades øjeblikkeligt efter frifindelse for terror

Efter mere end halvandet år som varetægtsfængslede i sag om terror er tre mænd tirsdag blevet løsladt.

Tre af fire mænd er tirsdag formiddag blevet løsladt, efter at de af Københavns Byret er blevet frifundet for medvirken til terror.

Om den fjerde mand, den 26-årige BH, skal forblive varetægtsfængslet, bliver afgjort senere tirsdag, når der falder dom klokken 15.

Mændene var ifølge anklagemyndigheden medansvarlige for Omar el-Husseins drab og drabsforsøg ved synagogen i Krystalgade i februar i fjor.

Men i Københavns Byret har tre juridiske dommere og seks nævninger tirsdag alle afvist den påstand.

To af de fire er dog kendt skyldige i våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder. De to var med til at bortkaste det våben, som Omar el-Hussein brugte ved angrebet på Krudttønden, hvor filmmanden Finn Nørgaard blev dræbt.

Det er på den baggrund, at BH fortsat er fængslet.

De fire mænd i alderen 21-32 år blev relativt hurtigt efter el-Husseins angreb anholdt. Det betyder, at de i dag alle har tilbragt over halvandet år som varetægtsfængslet.

Siden deres anholdelser har alle mændene nægtet sig skyldige. Men ved månedlige retsmøder i Københavns Byret har den ene dommer efter den anden vurderet, at beviserne var så stærke, at deres fængsling kunne forlænges.

Efter danmarkshistoriens største politiefterforskning blev der i marts rejst tiltale, kort før sagen igen skulle for retten. Omkring det tidspunkt blev en af de dengang fem fængslede løsladt. Han er ikke blevet tiltalt.

Anklagemyndigheden har endnu ikke taget stilling til, om frifindelsen skal ankes til landsretten. Hvis afgørelsen er endelig, venter der efter alt at dømme mændene erstatning for det langvarige ophold bag tremmer.

Tilsyneladende kommer afgørelsen bag på landets øverste anklager, justitsminister Søren Pind (V), der i sin tid sagde god for tiltalen.

- Hmm ... Anklagemyndigheden fik ikke medhold. Nu må dommen nærstuderes, og så må vi se, om den ankes, skriver justitsministeren på Twitter.


/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du også fået en masse af disse...
bt.dk
Neymar til Madrid? Nu sætter Ronaldo...
bt.dk
Var med på arbejde: Alexandra udtaler...
bt.dk
Ny lov i Sverige: Sex kun lovligt,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx