Af - 14/10-15 16:36

Skuespiller ramt af 'hård' kiks: - Kast kun med Mariekiks, takSkuespiller ramt af 'hård' kiks: - Kast kun med Mariekiks, tak

Publikum smider med for hårde kiks til Shubidua - The Musical. Der bør kun kastes med mariekiks fremover, indskærper teaterchef.

Bildstrecke im Grossformat »

I galleriet kan du se masser af billeder fra musicalen.

En skuespiller blev fornylig ramt af en stor Digestive-kiks fra en balkon på Fredericia Teater. Digestive-kiks er for farlige, advarer teatret.

Ægte Shubiduafans ved, at når sangen Hvalen Hvalborg bliver spillet, kaster publikum gerne kiks op på scenen på grund af linjen i sangen:

Og jeg fodrede dig med skidtfisk og kiks, jeg havde i lommen

Hyldesten fra publikum har flere gange fået Shubidua til at tage hjelm på på scenen i frygt for at komme til skade. Og den lille kikse-tradition er blevet videreført til den nye Shubidua Musical, som Fredericia Teater står bag. Men det volder problemer på scenen.

- Forleden var der en af vores skuespillere, som blev ramt af en Digestive-kiks, der var kastet helt oppe fra balkonen. Publikummeren kastede virkelig af et godt hjerte, men der er altså smæk på, når en Digestive-kiks kommer flyvende fra 30 meters afstand, siger teaterchef Søren Møller til Fredericia Dagblad.

Spare-politikere tog til Broadway-musical for skattekroner
Spare-politikere tog til Broadway-musical for skattekroner

Hovedpersonen selv fortæller til metroxpress, at skuespillerne på scenen er prisgivet, når publikum ikke benytter sig af den lette Marie-kiks.

- Der er lys på os, mens vi sidder oppe foran på scenen. Vi kan kun se et par rækker frem, så vi ser først kiksene, lige når de kommer ind i lyset. Så når det er sådan nogle store tunge kiks, så kommer de fuldstændig ud af den blå luft, siger skuespillerinde Anita Holm, som forleden altså ikke nåede at dukke sig.

- Den aften var der nogle publikummer, som havde taget nogle lidt større, tungere og hårdere kiks med - sådan nogle gode sunde, havre nogen. Og det gør ondt, fortæller skuespilleren og griner.

- Jeg fik den lige i panden. Og det var ikke et underhåndskast, lad mig sige det sådan. Men der sker ikke andet, end at det gør sindssygt ondt at få tyret en kiks i panden, kort efter er man jo klar igen, fortæller hun.

TV: Ariana Grande rammer plet med parodier af Britney, Christina og Celine Dion
TV: Ariana Grande rammer plet med parodier af Britney, Christina og Celine Dion

Skuespillerinden synes, at det er en fin tradition, som er lige i Shubiduas ånd, og den skal der ikke laves om på. Så nu har skuespillerne taget lidt ekstra forholdsregler.

- Før var det kun hovedrollen, som tog hjelm på og holdt sig for øjnene og skridtet, men nu beskytter vi os alle sammen, fortæller hun.

Teaterchefen håber, at publikum vil tænke over, hvilken kiks de tager med til forestillingen - og i øvrigt, hvordan den bliver sendt ned på scenen.

- Det ville være dejligt, hvis man kunne nøjes med Mariekiks. Og helst bløde overhåndskast, siger Søren Møller.

Oplev Emil fa Lønneberg i Tivoli i efterårsferien
Oplev Emil fa Lønneberg i Tivoli i efterårsferien

Musicallen, som havde premiere den 25. september, har iøvrigt høstet seks stjerner hos mange begejstrede anmeldere, og det er muligt at se stykket frem til foråret 2016.

Her kan du iøvrigt se, hvordan Shubidua beskyttede sig på scenen til Langelands Festival i 2009 under Hvalborg-kikse-infernoet.

LÆS OGSÅ: Coldplay møder Game of Thrones i musical - og det er magisk

LÆS OGSÅ: TV: Coldplay laver sang med Nicolai Coster-Waldau

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Durmisi i svær situation: Det er ikke...
bt.dk
En succesfuld københavnsk...
bt.dk
Direktør talte over sig og blev...
bt.dk
Motorvej blev lukket i flere timer:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx