Af - 16/04-14 16:34

Samuelsen: Selvfølgelig er praktikanter arbejdskraftSamuelsen: Selvfølgelig er praktikanter arbejdskraft

LA-formanden tror ikke på S-ordførers forklaring på brugen af ulønnede praktikanter.

storybild

Anders Samuelsen (t.h.) tror ikke på Rasmus Prehn (t.v.). (Billede: Polfoto)

Liberal Alliances formand giver ikke meget for socialdemokraten Rasmus Prehns forklaring på, hvorfor regeringspartiets praktikanter ikke får løn. Over for metroxpress har den socialdemokratiske transportordfører fortalt, at hans parti lægger vægt på, at praktikanterne får merit for deres praktiktid, og at der ofte er mere arbejde i at have praktikanterne, end partiet får ud af dem. Men det tror Anders Samuelsen ikke på:

LA raser over gratis praktikanter hos S – søgte selv en på fuldtid
LA raser over gratis praktikanter hos S – søgte selv en på fuldtid

- Det er notorisk forkert, og det ved alle: Man sidder ikke i flere timer og er vejleder for dem. De er inde at arbejde som en del af deres studie, men selvfølgelig bidrager de. Den type praktikanter, der ikke leverer noget, har jeg aldrig mødt, siger LA-formanden til metroxpress.

- Jeg synes faktisk, at det er groft. De siger om folk, de har gående 17-18 timer om ugen, at de ikke er noget værd. Jeg synes, det skriger til himlen.

Politiker: I mange tilfælde er det os, der stiller arbejdskraft til rådighed
Politiker: I mange tilfælde er det os, der stiller arbejdskraft til rådighed

Anders Samuelsen har på Facebook kritiseret Socialdemokraterne for at være dobbeltmoralske, når partiet vil bekæmpe ulighed og social dumping, men samtidig har gratis praktikanter. Det slap han dog ikke så heldigt fra, da en Facebook-bruger kunne dokumentere, at LA selv søgte en ulønnet praktikant i 2011. Anders Samuelsen forsvarer sig med, at partiet ”fik sat vedkommende på lønningslisten” kort efter ansættelsen:

Samuelsen: Beskyld mig ikke for at svigte de svageste
Samuelsen: Beskyld mig ikke for at svigte de svageste

- Vi har rettet op, og jeg følger et princip, der hedder, at man skal have løn, når man arbejder. Jeg kunne sagtens få dem til at arbejde gratis, men jeg synes ikke, det er i orden. Og jeg ville have troet, at det var lige så naturligt for S, siger Anders Samuelsen:

- Vi kender jo alle mulige andre steder fra, at når en lærer eller pædagog eller journalist er i praktik, at så får de løn. Det er en mærkelig ordning, at det er anderledes herinde hos os i den akademiske branche.

Se lyn-kuren: Sådan tabte Samuelsen 15 kg på ni uger
Se lyn-kuren: Sådan tabte Samuelsen 15 kg på ni uger

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Det så du ikke på tv:...
bt.dk
Kvinde død i trafikulykke
bt.dk
Eriksen om sammenligning med Michael...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx