Af - 29/08-16 11:31

Dansk dreng sparket i hovedet på legepladsDansk dreng sparket i hovedet på legeplads

- Du får flere tæsk, hvis du melder det.

storybild

Sådan så den 16-årige dreng ud efter at være blevet sparket 5-10 gange det samme sted i hovedet. (Billede: Privatfoto.)

En 16-årig dreng fra Frederikshavn i Nordjylland blev fredag aften udsat for et voldeligt overfald på en legeplads i byen.

Den unge teenagedreng blev under overfaldet sparket fem-ti gange i ansigtet og truet med endnu flere tæsk, hvis han melder overfaldet til politiet.

Det skriver Kanal Frederikshavn, der har talt med drengens mor.

Hun fortæller, at overfaldet først er blevet anmeldt til politiet i dag mandag. Hendes søn ønsker, at der kommer endnu mere fokus på den rå vold i Frederikshavn, der har trukket flere overskrifter den seneste tid.

Her har det været omtalt, hvordan børn helt ned i 12 års-alderen begår voldelige overfald i grupper og sælger stoffer.

Kommune slår alarm: Børn ned til 12 år samles i bander
Kommune slår alarm: Børn ned til 12 år samles i bander

Ifølge den 16-åriges mor kender hendes søn sin overfaldsmand. Hun fortæller, at gerningsmanden er 18-19 år - ligesom hun også kender gerningsmandens navn og ved, hvor han bor.

Hun er frusteret over, at der ikke bliver grebet hurtigere og hårdere ind over byens unge balaldemagere - heriblandt hendes søns overfaldsmand.

- Han er én af dem, som styrer grupperne. Han har lavet mange ting. Hærværk, stoffer og vold. Men hvorfor bliver der ikke grebet ind? Hvorfor får han lov til det? Hvorfor har han så frie tøjler. Ved hans forældre ikke, hvad han laver? Han bor hjemme, men han skal hjælpes ud af sine problemer, siger moderen til den 16-årige til Kanal Frederikshavn.

Nummer 17 i køen
Den 16-årige dreng fik sig en hjernerystelse og havde problemer med synet efter overfaldet. Moderen ringede til lægevagten, men da hun var nummer 17 i køen, ringede hun i stedet 112. Så kom der både en ambulance og to politifolk, og de to sidstnævnte var ikke overraskede, da de hørte navnet på den påståede gerningsmand.

- De sagde noget i retning af: "Nå, okay ham". Men de kørte ikke op på naturlegepladsen. Der er kun én patrulje på vagt i Frederikshavn sådan en fredag aften, så de mente ikke, de kunne stille noget op over for 40-50 unge. Det er forfærdeligt, at det er sådan, siger moderen til Kanal Frederikshavn.

Moderen efterlyser mere politi på gaden i Frederikshavn. Hun tror ikke, at de gadeteams, som Frederikshavn Kommune har bevilget penge til, hjælper.

- Grupperingerne skal opløses og disse unge mennesker har ingen respekt over for almindelige voksne mennesker. Der skal mere politi i Frederikshavn. Jeg kunne jo fortælle, hvor han bor, men hvorfor kører de ikke derud? Han har brug for at komme på rette køl. Han skal have hjælp til at få et værdigt liv, siger moderen.

Den 16-årige skulle i dag være startet på Frederikshavn Produktionsskole i Elling, men fredagens overfald betyder, at skolestarten er udsat.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Loch Ness-lignende dyr skyllet op på...
bt.dk
Forsvarers billede af Peter Madsen:...
bt.dk
Tidligere pædagogmedhjælper og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx