Af - 14/01-14 21:30

Venstre tilbage i god formVenstre tilbage i god form

Løkke og Venstre har lige så stille vendt nedturen oven på Løkkes rejsesag og scorer den højeste vælgeropbakning siden september sidste år.

storybild

Løkke var en glad mand, da Venstre før jul landede en finanslobsaftale med regeringen. (Billede: polfoto/arkiv)

Venstre ser ud til at have overstået den værste vælgermæssige krise efter skandalesagen om Løkkes luksusrejser for bistandsmidler. Løkke og co. åbner således 2014 med en vælgeropbakning på 27,6 procent, viser den første vælgermåling, som YouGov har foretaget for metroxpress i år.

Løkkes smil er tre tuber makrelguf værd for dig
Løkkes smil er tre tuber makrelguf værd for dig

Det er en fremgang på 2,9 procentpoint, siden Venstre ramte bunden med en vælgeropbakning på 24,7 procent i midten af oktober i dagene op til til Løkkes maraton-pressemøde, hvor han beklagede sine flyrejser på 1. klasse for klimaorganisationen GGGI.

Der er dog stadig et godt stykke op til Venstres højdepunkt i april sidste år, hvor Løkke og co. stod til 33,8 procent og 60 mandater.

- Målingen bekræfter indtrykket af, at Venstre er på vej tilbage. Det betyder ikke, at vælgerne har tilgivet Løkke, for ser man på målingerne på Løkkes troværdighed, får han stadig et ordentlig hak i tuden, siger politisk kommentator på Børsen Helle Ib og tilføjer:

Voldsom skattefri lønfest i Løkkes klima-fond
Voldsom skattefri lønfest i Løkkes klima-fond

- Men det afgørende for Venstre er, at Løkkes problemer med troværdigheden ikke er så voldsomme, at vælgerne vender Venstre og blå blok ryggen. Det hjalp Løkke, at han kom tilbage på det politiske spor med finanslovsaftalen med regeringen. Dér flyttede fokus fra GGGI og Løkkes troværdighed tilbage på det politiske. Det var nok sket på et andet tidspunkt alligevel, men regeringen fremskyndede Løkkes politiske comeback.

Blå blok går frem med tre mandater til nu 101 mandater i forhold december, og Løkke står dermed til at kunne rykke ind i Statsministeriet efter næste valg med et massivt flertal i ryggen.

Danskerne: Rejse-Løkke er årets skandale
Danskerne: Rejse-Løkke er årets skandale

- Vi er ved at være tilbage ved normaltilstanden i dansk politik, hvor styrtblødningen fra Venstre er stoppet og forspringet til blå blok igen er komfortabelt, siger Helle Ib.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

X Factor: Disse sange synger...
bt.dk
Politifolk dømt: Blev bestukket af...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Ny aftale: Døende patienter får...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx