Af - 13/08-15 15:20; Opdateret: 13/08-15 15:49

Rundspørge: Kvinder vil have mænd med mørkt hår!Rundspørge: Kvinder vil have mænd med mørkt hår!

Ny undersøgelse slår en gang for alle fast, at kvinder vil have mænd med mørkt hår. Joan Ørting giver blandt andet Disney "skylden".

Bildstrecke im Grossformat »

Her er en række fyre, som vi er vilde med, "selvom" deres hår er lyst.

Kære mænd, skynd jer ud af solen! Pas på, at strålerne ikke farver jeres leverpostejs farvede hår lyst. De danske unge kvinder har nemlig stemt:

- og de vil klart helst have mænd med mørkt hår.

Undersøgelsen overrasker ikke (rødhårede) sexolog Joan Ørting:

Vi opfatter os selv som skandinaviske og drømmer om en italiensk elsker. Blandt kønnene skal der helst være noget polaritet, for at kvinden kan føle sig feminin og manden maskulin. Mørk hår forbinder vi med det maskuline - med brune øjne, dyb stemme, store muskler, hår på armene og mørkt skæg.

Hvem vil kvinder helst have? Det er ikke ham, du tror
Hvem vil kvinder helst have? Det er ikke ham, du tror

Ifølge Joan Ørting er det noget underbevidst i os, der får kvinderne til at vælge sådan. En indstilling, som vi meget vel kan have adopteret fra Disney-fortællinger, Hollywood-film og eventyr:

- I Disney- og Hollywood-film vil det typisk gå den vej, at heltinderne er de her lyshårede skandinaviske skønheder og mændene mørke, siger hun.

5.000 mænd giver svaret: Kvinder, sådan skal I være 'dernede'
5.000 mænd giver svaret: Kvinder, sådan skal I være 'dernede'

Christine Kjeldgård er helt vild med mænd med mørkt hår. Faktisk så vild, at hun har meldt sig ind i Facebook-gruppen: 'Vi falder for fyre med mørkt hår'. En gruppe, hvor medlemmerne deler billeder af fyre med mørkt hår.

- Det mørke hår indrammer ansigtet lidt ligesom, når piger bruger eyeliner til at lægge fokus på øjnene. Mørkt hår er bare mere maskulint, og så kan jeg godt lide, at det adskiller sig fra det normale danske look, forklarer hun.

Mens de lyshårede mænd kan se frem til en svær konkurrence fra de mørkhårede, kan Christine Kjeldgård være lidt ligeglad med sin egen hårfarve. Mændene er nemlig ikke enige i, hvilken hårfarve de foretrækker hos kvinder.

Det forklarer Joan Ørting med, at mænd bare gerne vil have et glad ansigt:

Mænd går ekstremt meget op i udstråling. Når det kommer til hår går de mere op i, om håret er feminint. Er det langt og er der liv i hendes hår.

Fyldt med afføring: Skæg kan være lige så klamt som toilettet
Fyldt med afføring: Skæg kan være lige så klamt som toilettet

Hun fortæller, at der i de seneste år er kommet mere fokus på udseendet - og dermed også hårfarven - end tidligere:

- Vi lever i en tid, hvor vi eksempelvis på Tinder skal vælge ud fra et billedekatalog. Vi synes, at manden skal være så og så høj og have mørkt hår. Men vi ved jo godt, at det slet ikke er dét, det i sidste ende handler om.


Joan Ørting fortæller, at kvindernes tendens til at foretrække det mørke og mænd det lyse, også kommer til udtryk i andre ting i livet:

- Kvinder er til lys chokolade, mænd er til mørk. Mænd drikker kaffen uden mælk, og kvinder drikker caffe latte. Mænd har sorte biler, hvor kvinden typisk har en rød eller hvid.

LÆS OGSÅ: Petra på 24 år fik stress over alle de mænd hun skal dyrke sex med

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx