Af - 10/02-16 19:53; Opdateret: 10/02-16 20:25

Johanne om barnebrude: Lad 17-årige sove med 20-årigeJohanne om barnebrude: Lad 17-årige sove med 20-årige

Barnebrude skal vurderes individuelt. Johanne Schmidt-Nielsen mener, at vi bør lade et par med en mindre aldersforskel og et barn bo sammen.

storybild

Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen mener, at man bør vurdere barnebrudene individuelt og ikke bare automatisk skille alle 27 par ad. En 17-årig kan godt forelske sig naturligt med en på 20 år. (Billede: Polfoto)

Det er ikke hver dag Enhedslisten roser et Venstre-forslag.

Men Johanne Schmidt-Nielsen gør en undtagelse efter, at Inger Støjberg i dag har skilt de 27-årige barnebrude for deres mænd. Fremover skal de overnatte på hver sit center og må kun besøge hinanden i dagtimerne. Indgrebet er kommet efter artikler i metroxpress de sidste uger.

- Som udgangspunkt er det et meget fornuftigt forslag, som Inger Støjberg er kommet med. Vi kan ikke have en 14- eller 15-årig bor med en mand, der er dobbelt så gammel, hvor vi kan have en formodning om, at der kan være tvang i indgåelse af ægteskabet, siger integrationsordfører Johanne Schmidt-Nielsen til metroxpress.

LÆS OGSÅ: Grimhøj-talsmand om 14 årige brude: Vi skal acceptere deres kultur

LÆS OGSÅ: Støjberg vil adskille 27 barnebrude fra ægtefæller

Men så hører rosen af Venstre også op. Inger Støjberg vil nemlig skille samtlige 27 par fra hinanden. Også de tolv 17-årige, hvor flere er gift med en mand, der blot er et par år ældre.

På Røde Kors' asylcentre bor to 17-årige piger med mænd på henholdsvis 18 og 20 år. Og i Vesthimmerland bor en 17-årig med en 20-årig mand med et barn på et år.

LÆS OGSÅ: Støjberg: Stop for at mænd kan bo med barnebrude

LÆS OGSÅ: Mænd med brude på 14 år skal ikke kunne få asyl

- Vi skal selvfølgelig ikke skille en familien eller et par fra hinanden, der blot er et par år fra hinanden - især ikke, når de har små børn. Vi bør derfor vurderer sagerne individuelt og ikke bare skille dem ad per automatik. Der er jo ikke noget galt i, at en 17-årig finder sammen med en 18-årig eller en som er et par år ældre. Der vi skal gribe ind er, hvor der har været tvang og hvor vi skal beskytte den ene part, siger hun.

LÆS OGSÅ: Otte barnebrude på asylcentre er gravide eller mødre

LÆS OGSÅ: Naser Khader: Spark barnebrudenes mænd ud af Danmark

LÆS OGSÅ: Barnebrude: Gravid 14-årig har boet med sin mand på dansk asylcenter

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx