Af - 01/05-14 11:14; Opdateret: 01/05-14 11:25

HYKLERISK? Qvortrup holder foredrag i aften - men ingen må tage billeder!HYKLERISK? Qvortrup holder foredrag i aften - men ingen må tage billeder!

Den tidligere chefredaktør på Se & Hør Henrik Qvortrup holder torsdag aften som planlagt foredrag i Svendborg Borgerforening. Pressen er dog ikke velkommen, og ingen må tage billeder.

storybild

Den tidligere chefredaktør på Se & Hør Henrik Qvortrup holder torsdag aften som planlagt foredrag i Svendborg Borgerforening. Pressen er dog ikke velkommen, og ingen må tage billeder. (Billede: Polfoto)

- Vi har booket Henrik Qvortrup til et foredrag som følge af hans viden inden for politik og fortid på Borgen og ikke på baggrund af hans stilling som tidligere chefredaktør på Se & Hør.

Tidl. Se og Hør-chef står frem: - Det var os mod dem
Tidl. Se og Hør-chef står frem: - Det var os mod dem

Sådan lyder det fra daglig leder ved Borgerforeningen Kulturhus Svendborg, Claus Bjerregaard, som ikke har haft etiske overvejelser omkring at gennemføre et planlagt foredrag i aften klokken 20.00. Selv ikke efter overvågningssagen med Se & Hør, hvor Qvortrup er en af hovedpersonerne, er begyndt at rulle.

Over for mx.dk fortæller han, at foredraget, som blev booket for syv måneder siden, ikke bliver aflyst, og at den verserende sag med Se & Hør ikke kommer til at betyde noget for det, der skal snakkes om.

Se Jim Lyngvilds hårde dom over Se og Hør efter skandalen
Se Jim Lyngvilds hårde dom over Se og Hør efter skandalen

- Vi kommer udelukkende til at snakke om Henriks politiske virke og hans viden inden for dette emne. Det vil ikke være muligt at stille spørgsmål til Se & Hør-sagen, siger Claus Bjerregaard.

Ingen må tage billeder
Han understreger, at de i Svendborg Borgerforening, på grund af den store mediebevågenhed sagen med Qvortrup har fået, har været nødt til at tage nogle forholdsregler:

- Jeg har haft en lang snak med Henrik, og vi er blevet enige om, at der ikke må tages billeder eller optages lyd inde fra salen i aften, siger Claus Bjerregaard og fastslår samtidig, at pressen vil blive forment adgang.

Eksperter om Se og Hør-sag: Nemt at stjæle private data
Eksperter om Se og Hør-sag: Nemt at stjæle private data

- Samtidig har vi indkaldt ekstra personale til i aften, da der helt sikkert vil være lidt mere at se til, siger Claus Bjerregaard, der hverken forventer tumult eller kaos.

Tanken, om hvorvidt folk vil møde op og give deres mening til kende over for den tidligere Se & Hør-redaktør, har dog strejfet Claus Bjerregaard. Han håber bare, at folk vil besinde sig.

Tidligere Se og Hør-redaktør bekræfter hemmelig kilde
Tidligere Se og Hør-redaktør bekræfter hemmelig kilde

- Jeg håber vitterligt ikke, at der er nogen, som møder op og buer, så skal de hellere blive væk, fastslår han.

- Men det står selvfølgelig for folks egen regning, hvordan de har det med Henrik og den verserende sag. Vi skal bare lige huske på, at der indtil videre kun er indicier i sagen, og derfor er det måske meget godt lige at træde et skridt tilbage og adskille de to sager fra hinanden, lyder det.

I dagens BT, som er i besiddelse af en række e-mails fra Se & Hør, kan man læse, at Henrik Qvortrup havde kendskab til, at ugebladet gennem en tys-tys-kilde foretog ulovlig overvågning af kendte og kongelige.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt OL-drama: Storfavoritter var...
bt.dk
Kræver hård straf til sexhypnotisør:...
bt.dk
Ski-dronning sætter punktum for...
bt.dk
Peter Sommer så på sin kone: 'Det var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx