Af - 26/09-15 12:45

Kæmpekat får Dyreværnet til at råbe op - stop overfodring af kæledyrKæmpekat får Dyreværnet til at råbe op - stop overfodring af kæledyr

Dyreværnet opfordrer husdyrejere til at holde igen med leverpostejmadder og andre fede madvarer til deres kæledyr. Opfordringen kommer efter de modtog en overvægtig kat på 13 kilo.

Bildstrecke im Grossformat »

Kan kæledyr få for meget kærlighed?

Det kan de i forhold til deres kost, hvis man spørger Dyreværnet, der sidste torsdag fik indleveret en overvægtig kat på 13 kilo.

Dyreværnet opfordrer alle, der har dyr derhjemme, til at holde igen med fede madvarer som leverpostejsmadder, ost og pølse når de skal fodre deres dyr.

- Hold dig primært til at fodre med foder, der er egnet til husdyr. En skive ost for os er måske ikke så meget, men det er meget for et husdyr, siger Mia Uhre, der er dyrlæge hos Dyreværnet.

Efter massiv kritik: Dyreværnet stopper indsamling til flygtninge
Efter massiv kritik: Dyreværnet stopper indsamling til flygtninge

Den ekstremt overvægtige kat Cheasy, der knap kan ligge på siden, er et skræmmende eksempel på, når ejere giver deres husdyr for meget usund kost.

Se billeder af katten Cheasy i billedgalleriet øverst.

Dyrværnet forklarer, at den hyppigste grund til overvægt hos indleverede katte skyldes overfordring.

- Som oftest er det, fordi vi gerne være gode ved vores dyr, og hvis vi er meget glade for vores dyr, så viser vi det, ved at fodre dem som om, at det nærmest var et menneske, forklarer Mia Uhre.

Har du set Rex? Svindlere lokkede ham fra hans ejere
Har du set Rex? Svindlere lokkede ham fra hans ejere

Katten Cheasy, der blev indleveret hos Dyreværnet sidste uge, er nu begyndt på kur og motionsprogram efter at have levet af en for usund kost hos sin tidligere ejer.

Dyreværnet håber på, at finde en gode plejefamilie som kan hjælpe overvægtige Cheasy med sin slankekur.

Mens mødrene piber: Jonas sælger sine dyrekort
Mens mødrene piber: Jonas sælger sine dyrekort

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx