Af Ritzau - 03/11-16 08:05; Opdateret: 03/11-16 08:43

EL: Mette F. kan kun lovgive sig ud af sengepraktikkerEL: Mette F. kan kun lovgive sig ud af sengepraktikker

Hvis S-formanden for alvor vil rydde op i sine egne reformer, må hun love lovændringer, mener Enhedslisten.

storybild

Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Finn Sørensen, glæder sig over, at Socialdemokraterne vil evaluere sine egne arbejdsmarkedsreformer og ændre der, hvor det kræves. (Billede: Free/Andreas Bro)

I en kronik i Politiken lægger S-formand Mette Frederiksen op til at evaluere de arbejdsmarkedsreformer, som hun selv stod i spidsen for som beskæftigelsesminister.

Er der noget, der ikke fungerer, skal det laves om, lover hun og henviser blandt andet til, at det aldrig har været meningen, at folk skulle sendes i arbejdsprøvning i deres sygeseng.

Hos Enhedslisten glæder arbejdsmarkedsordfører Finn Sørensen sig over, at Mette Frederiksen "omsider erkender", at der er noget galt med hendes egne reformer.

- Men jeg er nødt til at sige til hende, at det kræver lovændringer, hvis vi skal forhindre kommunerne i at sende borgere ud i sengepraktik og andre lige så vanvittige forløb, siger han.

Hvis ikke Mette Frederiksen vil "sætte hårdt mod hårdt" ved at opsige forliget, er hendes melding i Politiken "ren luft", siger Finn Sørensen:

- Venstre har jo klart meldt ud, at de ikke vil være med til at ændre loven. De vil kun være med til småjusteringer. Så Venstre blokerer for en grundlæggende ændring af loven.

Særligt udskældte er SRSF-regeringens ressourceforløb fra 2013. De betyder, at personer under 40 år ikke kan få tilkendt førtidspension, medmindre det er åbenbart formålsløst at forsøge at udvikle arbejdsevnen.

- Ankestyrelsen godkender den ene gang efter den anden de her sengepraktikker. Så er der kun én mulig konklusion, og det er, at loven skal laves om, siger Finn Sørensen.

Ud over Mette Frederiksen har også partilederne fra De Radikale og SF ytret ønske om at se ressourceforløbene efter i sømmene.

Men SF mener modsat Enhedslisten ikke, at der i første omgang er brug for en lovændring, fortæller beskæftigelsesordfører Karsten Hønge:

- Jeg skal ikke afvise, at det på et tidspunkt bliver nødvendigt med lovændringer. Men hvorfor skulle vi starte med det, når vi har en række muligheder for at få rettet reformen til, så den lever op til sit formål?

Ordføreren glæder sig samtidig over Mette Frederiksens "snusfornuftige" udmelding:

- Der er helt klart brug for, at vi får rettet reformen til. Det er indlysende, at der er en række kommuner, der læser loven, som fanden læser Bibelen.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

TV 2's nye storsatsning: Greyzone er...
bt.dk
Peter Sommer så på sin kone: 'Det var...
bt.dk
'Send alt, hvad I kan': Voldsom...
bt.dk
Fortryder intet trods kæmpeklaps i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx